Zygmuntt Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Witam, Ile czasu u Was mija od włączenia podgrzewania foteli do czasu w którym poczujecie grzanie? W moim przypadku w zimę to po ok 2-3 min. robią się letnie, a grzeją to ok 6 minut musi miną (fotele skóra). Trochę za długo się czeka. Nie wiem czy ten typ tak ma, czy ja mam jakiś defekt. Edytowane 9 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Widzisz to inteligentne auto jest i myśli za użytkownika :) Najpierw daje prąd tam gdzie go potrzeba a dopiero potem gdzie mniej jest potrzebny. :D A zimie zazwyczaj aku jest troszkę wyczerpany po nocnym ochłodzeniu ;) Zobacz czy tak samo masz np. jak będzie trochę cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmuntt Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Po prostu porównuję to do innych samochodów z podgrzewanymi fotelami, miałem wcześniej bmw e39 i tam nagrzewały się o połowę szybciej(skóra), forda focusa- tam też sporo szybciej się nagrzewały(welur). Faktycznie sporo prądu pewnie pobiera grzałka płynu. Edytowane 9 Marca 2016 przez Zygmuntt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 U mnie nagrzewają się w podobnym czasie ( tzn po 2 minutach coś już czuć a po 5-6 minutach już konkretnie grzeją). Temperatura na zewnątrz w czasie pomiaru była około 2 st C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Zgadzam się z przedmówcami, musi trochę to potrwać za nim się nagrzeje. Po pierwsze to wężownica musi się nagrzać, a po drugie jeśli jest duże obciążenie akumulatora, to automat potrafi wyłączyć tą opcję, pomimo, że kontrolka się pali. Tak samo się dzieje z ogrzewaniem tylnej szyby i lusterek, jeśli komputer odczyta zbyt małe obroty - wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi