detomasso Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Panowie interesują mnie koszta i dostępność kabla jak i oprogramowania do komputera pozwalające na własnoręczne badania komputera pokładowego w mojej Reni. Orientujecie się w temacie gdzie tego szukać, jak to zdobyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Clip to około 4000 zł (soft + interface) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detomasso Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 :shock: mówimy o wersji 'dla serwisu' a wersja domowa? może jest ktoś kto czymś takim już dysponuje na własny użytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam wszystkich ------------------------ Zakupiłem dla żony Meganke 1,6 8v 75km, założyłem do niej sekwencje (Stag 300). ------------------------ Aktualnie mam problem z falującymi obrotami, który chyba jak do tej pory nie został rozwiązany - na benzynie jest ok. ------------------------ Mam pytanie odnośnie założenia komputera pokładowego, mianowicie mam licznik gdzie pokazuje elektronicznie km, wyświetlacz (tylko zegarek i temp.) ------------------------ Co muszę wymienić, żeby tego kompa uruchomić? ------------------------ Przeszukałem forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi poza wymianą licznika, ale na jaki? czy jest jakiś nr którym mam się sugerować? Czy dużo jest z tym roboty? ------------------------ W moim aucie (Omega z 2001 r.) cały komp mam w wyświetlaczu. W Renówkach też są wyświetlacze "duże", ale tam podają tylko info z fabrycznego radia. ------------------------ Z góry dzięki za odpowiedź. [temat przeniosłem do istniejącego, po co kolega robi takie odstępy] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Kupiłem zegary z kompem. Mam problem z podłączeniem, nie mam instalacji pod kompa, więc chciał podciągnąć nową. Zacząlem od sterowania, wpiąłem się w 2 pin w kostce brązowej i w momencie kiedy stykam kabalek idący od pinu 2 z masą, na kompie nic się nie zmienią tylko zapala się kontrolka od immo... Dlaczego tak się dzieje? Dodatkowo jak rozkręcałem plastiki to musiałem coś naruszyć bo się kontrolka od poduszek zaczęła palić. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragnal Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 pozwolicie ze zapytam o jedna rzecz, przed wczoraj kupilem moja sliczna srebrna renie w irlandii w ktorej mieszkam i tu rodzi sie maly problem, komputer pokazuje wszystko w milach a jak wszyscy wiedza irlandia juz mil nie ma, jak mam to zmienic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 tylko w jakimś warsztacie gzie bawią się w korektę przebiegu.. muszą się wlutować w eprom- ASO nie potrafi w PL tego zrobić, a może u ciebie tak, zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Panowie i Panie udało mi się wstawić zegary od megane phII do phI i to w wersji z komputerem pokładowym na dniach zrobie manuala jak co z czym połaczyć jak i umieszcze schemat przerobienia kostek za licznikiem tak aby można było zamontować sobie nawet i stary licznik phI i phII Koszt nowego licznika to 100zł łącznie z kostkami oto fotki nowych zegarów i już po zamontowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 nie no świetnie !Jeśli u ciebie zadziała zmieniam licznik na ten od PH 2 .Z niecierpliwością czekam na manuala .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 cięcie potwierdzam licznik działa w 100% i komputer pokładowy wyświetla wszystkie dane o paliwku:) musiałem jeszcze podciągnąc kabelek o spalaniu z komory silnika wystarczyło że wpiełem się w puszke z bezpiecznikami koło skrzyni biegów z ECU już miałem podciągnięty na dniach zrobie manualika do wymiany licznika p.s. ma może ktoś z szanownych kolegów posiada emulator do zmiany przebiegu w licznikach JAEGER?? bo troszke mam ogromną różnice w przebiegu pozdro Zapoznaj się z regulaminem. lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 DAREN wielki jesteś - jak tylko zrobisz manuala masz u mnie piwko ;) Męczyłem się z tym ładne parę tygodni i niestety odpuściłem bo żona auto potrzebowała ;) Umieść w manualu jak podpiąć komputer pokładowy i co trzeba jeszcze wymienić. Czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Kolego to lepiej już goń do sklepu po browarka ;) bo manual juz jest na forum od paru m-c ;) http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=15980...asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MENAGER Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam Jestem nowym użytkownikiem. szukałem na forum konkretnych info, ale nie mogę znaleść, jesli ktos mi pomoże bede wdzięczny. Mianowicie chodzi mi o zamontowanie komputera pokł. do Meganki phI z 1997 1.9dTi? moje pytanie brzmi Czy do tego modelu da sie zamontować komp. pokł?z góry dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Kolego w poście wyżej od Twojego czyli w moim jest link jak założyć komputer pokładowy kliknij i poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabelka Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Odkopuje temat aby zadać bardzo trudne pytanie: czy ktos znalazł/zna sposób na podłaczenie/uruchomienie wskaźnika ciśnienia oleju z zegarów z F7R założonych w F3R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi