adamd69 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich,jako że moja przygoda z Renault zaczęła się w 2009 z Lagunami I , II , III to przyszedł czas na Megane III 2.0 Pb GT Kombi Wstawiam link do tego auta co chcę kupić, mieszkam w NL i tu chcę kupić, proszę Was o porady na co zwrócić uwagę oglądając i gdzie szukać potencjalnych problemów. Czy te jednostki są w jakiś sposób awaryjne,czy mają jakieś bolączki itp. To dla mnie nowy silnik i chcę od Was otrzymać najwięcej opinii i porad co do tego konkretnego modelu i silnika. Czy te silniki,jak i reszta są na coś czułe??? Jak jest faktycznie ze spalaniem ??? Piszą różnie: średnie 9 miasto 11-12 trasa 7,5-8,5 oto link do auta http://ww3.autoscout24.nl/classified/285425213?asrc=st|as Poproszę o opinie i porady co do jednostki gdyż jutro mam jechać je oglądać. Pozdrawiam Adam. Edytowane 18 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Silniki fr4 z turbo czy bez maja bardzo dobre opinie. Spalanie w tych granicach jak piszesz. Pali więcej niż nowsze silniki z bezpośrednim wtryskiem paliwa ale za to odpadają ewentualne problemy z wtryskami itd. (wtrysk pośredni), nie ma tendencji do brania oleju. Ja przejechałem 90 tyś. km i problemów nie miałem. Rozrząd na pasku więc trzeba pamiętać o wymianie, podobnie z paskiem akcesoriów bo lubi wkręcić się w rozrząd. Wymiana oleju najlepiej maks co 15k (Renault podaje nawet do 30k ale ze względu chociażby na turbinę to nie jest dobry pomysł) więc dużo zależy jak był wcześniej serwisowany. Mam w innej budzie więc co do samego kombi się nie wypowiadam. http://mojafirma.infor.pl/moto/eksploatacja-auta/silniki/280771,Kompendium-silnik-Renault-FR4FR4T-20-R4-16v-i-20-R4-16v-turbo-Wady-zalety-slabe-punkty-eksploatacja-modyfikacje-gaz-LPG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Czyli ogólnie nie ma się czego bać,a na co głównie zwracać uwagę oglądając auto.Pytam bo jutro jadę i chcę wiedzieć dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi