goose Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Jestem bardzo blisko decyzji o kupnie samochodu z poniższego ogłoszenia, bardzo prosiłbym forumowiczów o rzucenie okiem na ogłoszenie: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-gwarancja-6-m-cy-kamera-gratis-ID6yhYTj.html Sprawdzałem już auto po numerze VIN w salonie Renault, było regularnie serwisowane, przebieg rośnie bardzo regularnie. Z informacji, które otrzymałem, wypisuję te, które zwróciły moją uwagę: 1. Wizyta 24.06.2014, przebieg 83986 km, naprawa gwarancyjna z użyciem części: głowica, wałki rozrządu, rozrząd, komplet paska osprzętu, popychacz wałka, ogranicznik, uszczelka kolektora/przepustnicy, zestaw uszczelniaczy, zaślepka. Wymiana kompletu rozrządu z pompą wody, rozrząd, pompa, zaślepki. Tutaj powód podany przez sprzedawcę to pęknięta głowica, co ponoć zdarzało się w tym modelu. Naprawa wykonana w ramach gwarancji. 2. Oprócz tego 2 razy pod rząd - w styczniu i kwietniu 2014 roku wymieniane były tylne klocki hamulcowe. 3. Na pierwszej wizycie serwisowej (przy 4 tys. przebiegu) wykonywana była naprawa gwarancyjna - coś związane z wtryskiem i z wiązką przewodów lewego tylnego słupka - tak wynika z użytych części. Poza tym raczej standardowe wizyty: opony, klocki, świece, filtry. Ostatnio serwisowany w listopadzie 2015, przy 120 tys. przebiegu. Na moje laickie oko, jeżeli nie były to wady ukrywane przez sprzedawcę (a nie były), to jest to do przyjęcia. Co sądzicie o tym samochodzie? Edytowane 20 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Wygląda ,że już go kupiłeś ( wpisy w stopce ).Trzeba odżałować 300 zł i podjechać na przegląd przed kupnem aby mieć pewność że to TEN .Ogólnie nie ma się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi