aston76 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dodatkowo zawieszenie dostaje w kość i zmniejsza się ogólny komfort jazdy. Ale kogo to obchodzi podczas testu? Nikogo. Ma spalić jak najmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 aston76, przekonałeś mnie do wykonania męczącego testu. Na ciepłym silniku, temperatura otoczenia 13C wykonałem jazdę testową na drodze dwupasmowej ( co by za bardzo nie trąbili na mnie) na odcinku 10 km. Przed testem wyresetowałem średnie spalanie i jechałem jak emeryt, 54-60 km/h na 5-tym biegu. Przy tych prędkościach i na 5 biegu chyba spalanie jest najmniejsze. No i wynik wyszedł rewelacyjny, 2.8 litra ON/100 km. Ale się wymęczyłem... ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Mogłeś sprawdzić wyższe prędkości, u mnie najmniej pali w zakresie 80-85 km/h :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Pawel, a ile Tobie megane pali przy 80-85 km/h? Poprzednie testy trasowe na odcinku 60 km jak robiłem to przy 100km/h wyszły na poziomie 4 litrów ON/100 km. to mnie zmroziło. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Wychodzi w okolicach 4l/100 km :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 No nie no , 4 litry to ja mam przy 100 km /h. chodziło mi o to żeby się zbliżyć, albo przebić parametry katalogowe producenta. :) Jutro tez będę robił "trasę" mogę sprawdzić jakieś eko-prędkości na dystansie 50-60 km. Ma ktoś jakieś pomysły, co sprawdzić? Z tego co mi się udało ustalić, to że najmniej to auto pali na 5 biegu, wrzucenie 6-tki zawsze zwiększa spalanie, obniża tylko obroty silnika , co powoduje, ze można jechać z większa prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi