celownik07 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam, Mam takie szybkie pytanko... prawie dwa lata temu (za miesiąc będzie dwa lata) naprawiałem "coś"* w ASO (Warszawa), i teraz mam ten sam problem- podejrzewam że to samo się zepsuło. Ile ASO daje gwarancji na takie naprawy? . Coś czyli czujniki przy pedale sprzęgła i hamulca bo nie było reakcji na przycisk start/stop, teraz znowu to samo - ruletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Na części jest osobna gwarancja 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dzwoniłem przed chwilą do ASO - mówią że dają rok gwarancji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Na części powinno być dwa lata, jest to nawet wymóg polskich przepisów. Ja miałem na fakturze osobno wyszczególnioną naprawę i części. Na części była gwarancja 2 lata (joystick do sterowania lusterek i czujnik obrotów wału korbowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Powszechnie w różnych serwisach na robociznę jest gwarancja 6 miesięcy, a na części tyle ile daje producent. A to jest różne w zależności od części. Dłuższa gwarancja jest na całe moduły- zespoły , niż na detale. Różna długość gwarancji jest też w zależności od tego czy towar jest sprzedawany dla firmy (B2B ), czy dla osoby prywatnej. Przykład: Toyota kiedyś miała ofertę 5 lat gwarancji na nowe auto, ale jak już chciałem skorzystać z tej promocji, to okazało się że to nie jest oferta dla firm tylko dla osób prywatnych. W firmach auta są mocniej eksploatowane, dlatego firmy motoryzacyjne boją się dawać dla nich dłuższe gwarancje. Dziwne jest też to, że kilka elementów auta jest traktowana jako różne "elementy eksploatacyjne" i sprzedawca auta wyłącza je z gwarancji na auto, ale jak już kupię te elementy w sklepie , to mam normalną gwarancję. Też, jak minie gwarancja na auto (często to 100 tys km lub 2 lata), to wszystko co jest w aucie jest już bez gwarancji. Ale jak kupimy np. akumulator (taki sam co poszedł na pierwszy montaż) z 3 letnia gwarancją, to ma te 3 lata gwarancji, a nie tylko 2 lata jakby był od nowości w aucie. Podobnie z żarówkami, na te droższe "long life" ze sklepu jest nawet rok gwarancji, nawet kiedyś mi wymienili 2 szt takich żarówek, bo nie przeżyły roku. Ale nigdy nie udało mi się przekonać ASO do wymiany spalonej żarówki w ramach gwarancji na auto. Renault też coś kombinuje z gwarancjami, oto przykład: * Podana cena dotyczy wersji Life SCe 115, która będzie dostępna w terminie późniejszym. 5 lat gwarancji: w tym 2 lata gwarancji producenta i do 3 lat dodatkowej z limitem 80 000 km. Oferta przedłużonej gwarancji Formuła Non Stop na 5 lat lub z limitem 80 000 km w promocyjnej cenie za 1 zł dostępne są tylko z Renault Finansowanie przy zawieraniu umowy kupna nowego pojazdu Renault Mégane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi