DrNO Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 trzeba zrobic pelny obrot w jedna i w druga strone, potem na zero i zaplon wylaczyc. instrukcja jest dokladnie rozpisana, tylko poszukac no i jest troche wiecej czasu. a sciaga chyba wlasnie dlatego, na te drogi pochylone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Szukałem to znalazłem wątek gdzie ktoś ruszył temat ale bez tej informacji. Jakbyś mógł mi dokładniej to pokazać byłbym wdzięczny... Chyba że chodzi Ci o tą księgę serwisową w pdf-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 pisalem ze stary temat... pierwszy jaki sie pojawil w tym dziale :] http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?p=1413#1413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.dm Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Witam wszystkich. Mam podobny problem co inni koledzy ze ściąganiem w lewo lub prawo. Nieraz jest ok, a niekiedy, zwłaszcza przy skręceniu mocno w którąś ze stron. Kiedy skręcam np w lewo i prostuję kierownicę, ta nie wraca do pozycji "0" ale ciągnie w lewo. W drugą stronę jest to samo. Czasem jednaj jest wszystko ok. Podczas skrętu słychać lekkie stuknięcie, jakby coś przeskoczyło. Czy ktoś jeszcze miał podobny problem? Megane 1,6 1996r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 To jest inny problem. Bo tutaj jest elektryczny system który trzeba dobrze wyzerować. Tobie bym radził sprawdzenie geometrii na dobrym systemie. A wcześniej sprawdzić ciśnienie w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.dm Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 ok, dzięki za info. Czy mogę sam wyzerować położenie? Czytałem gdzieś że należy skręcić max w jedną i drugą stronę po czym ustawić w pozycji "zero" i wyłączyć zapłon. Po niedzieli sprawdzę zbieżność itp. Dam odpowiedź czy pomogło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Ale to był przepis dla Megane II. Nie wiem jak to jest z Megane I. Ale chyba nie miały tego elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 W MI jest wspomaganie hydrauliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Dokładnie. I jak ściąga w którąś stronę to mogą być np: bardzo zużyte łożyska na McPhersonach/amortyzatorach jak kto woli. To raz. Dwa: Wymieniłem wszystko co się dało i czasem ściąga nawet na prostej drodze. Powód? Auto jest bardzo czułe na boczne podmuchy wiatru. A co do ciśnienia w kołach: jak jest zbyt małe to Megi potrafi dużo spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.dm Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Dzięki. W tym tyg pojadę do serwisu i poweim żeby to sprawdzili. Co do spalania to faktycznie pali mi dużo. Mam silnik 1,6 i w mieście spala mi 10l/100 km. Czy to normalne? i czy można to jakoś wyregulować, aby silnik spalał mniej? Ciśnienie w oponach mam dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 raczej normalne, mi w zime pali ok 9-9,5l oczywiscie zalezne od stylu jazdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja mam 2.0 i też mi 10l/100km wychodzi i to bez problemu. A jak chce się pokazać co potrafi to 2.0 to wtedy potrafi pić jak kot mleczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Wracając do tematu, mi również ściąga na lewo i to już całkiem konkretnie, jest to prawie zawsze odczuwalne. Dodatkowo ostatnio mam duże drgania na kierownicy przy szybszej jezdzie, na komplecie zimowek i letnich rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Może masz krzywą półoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ziolo, a ty masz 16 czy 8 V ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi