dragio Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie przejmuje się:) generalnie wybierając instalację bardziej kierowałem się wytrzymałością i niezawodnością. Mój ojciec miał jakąś starszą wersję BRC w Kijance Carnival i przejeździł na niej ponad 100 tys.km bez żadnych napraw wymieniając tylko filtry i pilnując co ileś tys km. luzy zaworowe. A co do grzebania w ustawieniach to jestem podobnego zdania jak @sebastian_wifi. Jak dobrze działa, wszystko jest ok to po co pchać paluchy:) A jak coś przyjdzie poprawić to sieć jest na tyle duża, że też nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) gdy jakiś instalator nawiercił w plastiku to lpg-forum orzeknie, że drut a gdy to samo zrobi ASO z Landi renzo, to powiedzą, że dobrze bo Landi ma takie standardy. Przeanalizuj drogę "naturalnej ewolucji" jaką przechodziło zasilanie silnika paliwem, od gaźnika, przez mono i wielopunkt do wtrysku bezpośredniego- oddalamy się czy zbliżamy do komory spalania? Odpowiada nam to na pytanie jak powinny być zamontowane wtryskiwacze. Ok silnik jeździ normalnie, zobacz tylko dynamikę zmian układu korekt, sygnału z sondy i chociażby jak zachowuje się kąt wyprzedzenia zapłonu, w obu "typach" montażu, miałem kilkukrotnie okazję to porównać. Nikt na lpg-forum, kto zna się na rzeczy (pamiętaj, że to mały % użytkowników tego forum), nie powie, że montaż wkrętek w plastikowej części to montaż poprawny. PS. Grzebanie w BRC jest łatwiejsze niż można się spodziewać, możliwości edycji są ogromne. Edytowane 9 Lipca 2016 przez Marek_07 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Co się tyczy BRC , to ich montażu dokonują warsztaty które mają politykę jakości , i autoryzację tej firmy. Co nie znaczy, że wszystkie instalacje są przez nich poprawnie zamontowane i że są orłami w diagnozowaniu usterek występujących w ich instalacjach. A polityka jakości na przykład na mnie nie robi żadnego wrażenia - papier wszystko przyjmie, a rzeczywistość to brutalnie to weryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Zatem rozumiem, że wkrętki w plastik to drut i Landi Renzo każąc tak montować ASO z cała pewnością popełnia błąd montażowy. Rozumiem także, że samochód z taką instalką będzie jeździł gorzej co odbije się na trwałości silnika. Jeśli tak jest to dlaczego Landi preferuje właśnie taki sposób montażu w Renówkach? Edytowane 10 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Zatem rozumiem, że wkrętki w plastik to drut Mam dwa różne samochody (meganka i corolla) z różnymi instalacjami (Dream i Prins) i w obydwóch wkrętki są w plastiku i nie uważam tego za drut. Prinsa miałem montowanego w ASO i jest to zgodne z tym co później znalazłem w instrukcji montażu tej instalacji. Obie instalacje mają ponad 10 lat i na gazie meganka ma nawinięte 198 kkm (ogółem 256 kkm) , a corolla 142 kkm. I przez ten czas nie było żadnych awarii silników, które można by przypisać tak umieszczonym wkrętkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Właśnie o takie informacje mi chodziło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biger Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 nie rozumiem ludzi którzy się nie znają a grzebią. przez takie rzeczy później są problemy i oczywiście jest to wina instalacji a nie tego że człowiek coś na grzebał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragio Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Dlatego jak się nie wie to się nie rusza, nawet jak się wydaje że się wie:) jak miałem wątpliwości to po prostu przy przeglądzie instalacji podłączył mi gazownik pod program sprawdził ustawienia, pokazał co i jak, wytłumaczył, zrobił ze mną kontrolny przejazd i później jeszcze raz podłączył pod program. Nie znam się tak dobrze na tych wszystkich danych i wartościach, ale jak na razie działa jak należy. A nawet po takiej lekcji poglądowej to chyba bym się nie odważył grzebać. Po co "ulepszać":) Edytowane 9 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi