rafwid Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam. Mam problem z przebiegiem dziennym i ogólnym. Otóż samochód równo co 41 km kasuje przebieg dzienny, przez co mam błędne odczyty średniego spalania. Auto ma 4 lata i przebieg 170 000 według licznika. Co może być przyczyna takiego zachowania zegarów. Czy ktoś może mi polecić kogoś z okolic Warszawy kto będzie wiedział czego i gdzie szukać ? z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A teraz historia auta Kupione i do zakupu tak ma , czy nagle tak się stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwid Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Ma tak od zakupu, kupiłem od osoby prywatnej, nie od handlarza. Auto mam od miesiąca, ale co to ma za znaczenie. Ważne aby ktoś był w stanie mi pomóc. W renault mi powiedzieli że może być założony emulator przebiegu. Auto ma 4,5 roku i 170 000 przebiegu według licznika. Moze jutra uda mi sie podpiąć pod komputer i zczytac z abs i wtrysków. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ma znaczenie wszystko wróżbitami nie jesteśmy na tym forum i dlatego pytałem od kiedy to występuje i czy masz od początku posiadania auta, na 98% masz zamontowany emulator lub wgrany soft do licznika z emulatorem aby zmniejszyć przebieg i daję 2% na uszkodzony licznik Najszybciej podstawić drugi licznik i zobaczyć na ile się przepisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwid Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 czyli rozumiem ze można wgrywać soft także do zegarów. Idealnie. Pytanie kto może mi wgrać oryginalny soft do licznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Pewnie że można wgrać canblocker do licznika softowy :) Nowy soft może wgrać serwis, lub ktoś kto ma o tym pojęcie lub ktoś udostępni clipa i mogę zrobić zdalnie czas około 30 - 40 minut Jak by co to Oktawiusz udostępnia clipa w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A wyjaśni ktoś po co ktoś miałby wgrywać emulator do licznika? Co to miałoby powodować poza resetem przebiegu licznika tymczasowego co 40km..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Przebieg Robisz korektę licznika,ale przebieg pozostaje w innych modułach łącznie z ABS, ABS rozsyła przebieg do reszty modułów w samochodzie jak zrobisz mniejszy przebieg w liczniku to ABS go nadpisze ale jak włożysz licznik z wyższym przebiegiem to licznik nadpisze do ABS Zasada jest taka iż przebieg zawsze do góry A i zawsze można odczytać przebieg z karty Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie cytuj wypowiedzi poprzedzającej własny post! A czy istnieje możliwość, że założony/wgrany emulator nabijał kilometry do przodu ? Spotkałem się z taką teorią przy zakupie megane, że auto wg ksiażki i licznika miało już około 300 tysięcy km, ale rzeczywiście o połowę mniej i stan auta na pierwszy rzut oka to potwierdzał. Został wymieniony licznik, bo podobno zgasł i nowo zainstalowany (używany licznik ) został ustawiony na około 150 tysięcy. Rozumiem, że wymusza się to programowo, ale co wtedy z czujnikami ABS, że nie nadpisują przebiegu ? A i dzienny przebieg również kasuje się sam, przy losowej ilości km. Co ciekawe, przebieg dzienny w głębszym menu ( tam gdzie spalanie, srednia predkosc itp. ) pozostaje bez zmian jak rówież reszta parametrów. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nic nie nalicza km do przodu ABS liczy cały czas do przodu chyba że ktoś wymontuję pompę abs i zmieni km w niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Rozumiem Edytowane 15 Lutego 2018 przez wkr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Lenistwo do potęgi entej Wszystkie odpowiedzi są w temacie http://megane.com.pl/topic/68142-megane-iii-19-dci-problem-z-zegarami/page__view__findpost__p__462959 http://megane.com.pl/topic/68142-megane-iii-19-dci-problem-z-zegarami/page__view__findpost__p__462965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi