elliotek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witajcie, od wczoraj mam problem z centralnym zamkiem (scenic III 2009) z funkcją hand free. Po przyłożeniu ręki do czujnika w klamce wszystkie drzwi się otwierają oprócz drzwi kierowcy, tak samo jest gdy klikam na karcie otwarcie drzwi. Żeby otworzyć drzwi należy to zrobić od środka. Raz na jakiś czas wszystko działa w porządku(Raz na 20 otwarć). Dodam jeszcze że drzwi zamykają się później prawidłowo. Problem tylko z otwarciem. Podjechałem dziś do wujka który ma "KTRa" tak to się chyba piszę Bosh-a. I wyskoczył faktycznie błąd: B2840 Przekaźnik centralnego zamka funkcja blokady drzwi kierowcy uszkodzony B2841 Przekaźnik centralnego zamka funkcja blokady drzwi kierowcy uszkodzony Po wykasowaniu błędów ponownie pojawił się tylko ten pierwszy czyli B2840 Co zrobić aby rozwiązać problem? Czy to może być uszkodzona wkładka drzwi? Kluczykiem da się otworzyć i zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Może być uszkodzony zamek, miałem podobnie u siebie, tylko u mnie zamek się nie zamykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie cytujemy wcześniejszego posta. czyli wkładka tak? Edytowane 7 Maja 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Nie, wymienia się kompletny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 ok, ale nie dziwne jest to że bez problemu zamyka drzwi? I kluczykiem również bez problemy zamyka i otwiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Szarpaj boczek (sa manuale na jutube) i zobaczysz czy cos uszkodzone czy moze co sie wypielo albo spadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Do wymiany cały zamek(moduł)miałem tak że raz zamykał i innym razem nie .Działo się tak tylko z drzwiami od kierowcy reszta ok. Po wymianie na nowy problem znikł .Można też go wyjąć i spróbować naprawić silniczek elektryczny w module najczęściej jego usterka powoduje takie objawy . Jest to dość często spotykana usterka w scenikach III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Dziś kolega będzie mi to rozkręcał. I zobaczymy jak to wygląda. Można wiedzieć jaki koszt zamka? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 5 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Koszt zamka to 572zł ja zapłaciłem 450 zł po rabacie w autoryzowanym servisie plus koszty wymiany albo wymieniasz samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi jak wyciągnąć wkładkę z zamka w celu wyjęcia całego zamka. Bo nie mam pomysłu jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Z boku drzwi jest zaślepka należy ją zdemontować i pod nią jest dźwignia którą należy pociągnąć za pomocą haczyka to odblokuje wkładkę zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) ok, dzieki. A jeszcze jedno pytanie od czego zależy czy zamek jest 6 pin czy 4 pin? Dodano: 04 maj 2016 - 10:48 Po co mnie przedrzeźniasz Nr potrafię zlokalizować tej dźwigni.. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 5 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Z boku drzwi jest zaślepka pod nią otwór około 10mm i tam jest ukryta dźwignia identycznie jak w Scenic II i Megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Ok, znalazłem dzięki. Zamówiłem na Allegro nowy zamek, znaczy sie używany. Sprawny z gwarancja. Pytanie mam jeszcze czy aby nie trzeba go będzie programować do auta? Bo w sumie wcześniej nie pomyślałem o tym. Kupiłem taki zamek: Edytowane 4 Maja 2016 przez elliotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zamek to zamek nie programowalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi