EnzoZG Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Witam Wszystkich forumowiczów ! Dziś żona pojechała w odwiedziny do rodzinki i będąc prawie na miejscu zadzowniła, że pedał sprzęgła wpadł Jej w podłogę. Z tego co opisała, to płyn gdzieś wycieka, bo jest jakaś plama pod komorą silnika. Z tego co już doczytałem to może to być pompka przy pedale sprzęgła, lub wysprzęglik i chyba to bym obstawiał, skoro płyn wycieka w komorze silnika. Ale chciałbym jeszcze jakiejś sugestii i porady na forum, bo niestety od domu dzieli mnie 1400km i muszę wiedzieć co mam robić dalej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Jak płyn jest pod samochodem, to strzelił wysprzęglik. Przy okazji wymiany warto od razu wymienić kompletne sprzęgło i sprawdzić stan koła dwumasowego. Robocizna praktycznie ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzoZG Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Szwagier mówił, że płyn jest taki brązowawy o ile dobrze pamiętam. Dodano: 02 maj 2016 - 17:16 Żona znów powiedziała mi, że mokro zrobiło się pod zbiorniczkiem płyny hamulcowego. Edytowane 2 Maja 2016 przez EnzoZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Sprawdzić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku, po odpaleniu niech ktoś naciska na pedał sprzęgła a druga osoba spróbuje namierzyć miejsce wypływania płynu. Możliwe że walnęła pompka od sprzęgła, ale nadal to trzeba sprawdzić. Jak padnie wysprzęglik to lać się będzie z miejsca połączenia skrzyni i silnika (jak jest dolna osłona silnika to trzeba ją zdjąć aby dokładnie namierzyć wyciek) a jeśli pompka to bardziej po grodzi za silnikiem (nie jestem pewien ale chyba pompka w SCIII jest na grodzi od strony silnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 EnzoZG zerknij jeszcze do tego tematu: http://megane.com.pl/topic/39835-wyciek-z-ukladu-wspomagania-sprzegla/page__p__303907__fromsearch__1#entry303907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi