maciejo7855 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Witam wszystkich Mam Megane III Hatchback z 2009 roku - 1.6 16v 110KM. Problem, dotyczy odpalania po przypadkowym zgaszeniu silnika podczas ruszania np. w przypadku zbyt szybkiego puszczenia sprzęgła. Po naciśnięciu przycisku START samochód próbuje odpalić "kręci" by ostatecznie się poddać. Odpala dopiero po kilkukrotnych próbach - czasem za drugim razem a czasem za piątym razem (loteria). Czy ktoś spotkał się już z takimi objawami. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Przeniosłem do odpowiedniego działu - na przyszłość zwracaj uwagę kataryniarz Edytowane 4 Maja 2016 przez kataryniarz nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Przeczyść / sprawdź czujnik położenia wału. Edytowane 5 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejo7855 Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Dzięki za pomoc. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychk75 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Chciałbym odgrzać temat bo mam te same objawy. Czy to faktycznie czujnik położenia wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Zazwyczaj. Ewentualnie do sprawdzenia jeszcze czujnik położenia wałka rozrządu. W dCi dopiero po wymianie obu pozbyłem się problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi