meg_grand Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Witam. Od wczoraj mam problem z samochodem. W czasie jazdy stopniowo zaczął się pojawiać stukot spod maski w rejonie silnika (coś w rodzaju wkładania kija w szprychy). Dźwięk narasta, szczególnie w czasie przyspieszania. Nie towarzyszy przy tym spadek mocy. W pierwszej chwili myślałem, że to tłumik, ale dźwięk jest słyszany pod maską przy silniku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co to może być. Renault Megane Grandtour II 1.5dCi 2006 Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Może to być sprzęgiełko na alternatorze. Najprościej to zrzucić pasek napędów pomocniczych i uruchomić silnik. Jak dźwięk ustanie to wiesz gdzie szukać przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg_grand Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz To jednak silnik... Dzięki za pomoc. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Obracające się panewki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi