_Lewel_ Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) W związku, iż szyba czołowa w moim GT se wzięła i pękła to przy okazji wymiany postanowiłem doposażyć auto. Lustro już na miejscu (Pochodzi z megane II), przełożyli mi przy zmianie szyby, więc niewiele pomogę w kwestii rad jak je ściągnąć nie rozwalając szyby. Mam tylko proste pytanie odnośnie podłączenia. W związku iż mam czujnik deszczu i zmierzchu już w obudowie lusterka - chciałbym zajumać stamtąd prądu. Moje (być może proste) pytanie polega na tym: - Czy pożyczenie prądu z czujnika deszczu i zmierzchu nie spowoduje jakiś problemów lub błędów? - Czy na załączonym zdjęciu dobrze zaznaczyłem plus i minus zasilania lusterka? Edytowane 31 Maja 2016 przez _Lewel_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Prąd ciągnij z lampki sufitowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 W sumie też blisko, ale jednak dalej. Skoro tak sugerujesz to faktycznie przemyślę sprawę. Jedyna przeszkoda, to to że pasiło by rozpruć tą osłonę, w której lecą kable do czujnika zmierzchu i tam wpuścić zasilanie z lampki. Rozumiem, że kable na wtyczce lustra dobrze zaznaczyłem? Z lampki bierzemy stały plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 U siebie miałem identyczny dylemat - podciagnąłem dwa przewody (+ i -) pod podsufitką od lampki. Nie chciałem by pracujące lusterko zakłócało czujniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ok. Dzięki za radę. Pamiętasz jak tam było z tymi kolorami przewodów w lustrze? I czy w lampce jest gdzieś stały +? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Nie pamiętam kolorów - robiłem to u siebie na czuja i się udało. W lampce jest stały plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lewel_ Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi