witman Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Znajomy poszukuje Scenika III Grand (7 osobowy) po lifcie 2012r w górę, silnik benzyna wersja najlepiej 1,4TCe lub 2,0 16V M4R Nissan. Znalazłem coś takiego link z automatyczną skrzynią biegów w opisie hydrauliczna klasyczna. Nie mam doświadczenia ze skrzyniami automatycznymi tego typu więc napiszcie co wiecie na ten temat i skomentujcie ofertę. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 M4R był tylko z bezstopniową skrzynią CVT. Przymierzałem się do tego, wrażenia z jazdy średnie, ale zależy co kto lubi. Jedyny minus o którym słyszałem jest taki że M4R nie lubi się z gazem, nie ma hydraulicznego kasowania luzu zaworowego, tylko płytkami (podkładkami). Poza tym ponoć niezniszczalny silnik. CVT próbowałem też w Outlanderze 2.0. Tam ma zaprogramowane biegi, ze sprawia wrażenie jakby to była normalna skrzynia biegów, kwestia gustu, mi nie podeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Witam .Mam GS III ze skrzynią automatyczną bezstopniową 6 biegową CVT. Jazda jak dla mnie to sama przyjemność automat zmienia biegi dość szybko i gładko ,wyprzedzanie żadnych problemów pedał w podłogę momentalnie wyskok do przodu . Jazda po mieście i automat sprawuje się jeszcze lepiej niż w trasie .Dobra współpraca z tempomatem , nie pozwoli też zamęczyć silnika tylko przełącza biegi w danym momencie obrotów silnika .Można też ją przełączyć na tryb manualny coś jak tiptronic tzn.lekko dotykając dźwignię w górę lub dół i jeździć bardziej agresywnie.Spalanie w mieście zadowalające jak na tak duże auto w trasie bardzo dobrze. Skrzynie jak to mówią w aso bezobsługowa ,auto mam prawie od nowości i problemów nie było . Z tym że mój scenic to 2.0 dci 150 km KM. (340nm) i inaczej ciągnie jak benzyna .Jak kupowałem swojego to miałem do wyboru właśnie 2.0 dci granda i 2.0 benzyna krótki scenic oba automaty i po testach zdecydowanie wygrał 2.0 dci z automatem. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jesteś pewien, że masz CVT a nie klasyczny automat 6 biegowy ? Z tego co się orientuję to CVT była montowana tylko w dwu litrowej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 W 2,0 benzynie jest skrzynia CVT, w 2,0 dCi klasyczny automat z przekładnią hydrokinetyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi