blaszczu91 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam Jestem na etapie poszukiwań Renault Megane II CC, najlepiej po FL jednak nie jest to warunek konieczny. W oko rzucił mi się ten egzemplarz: http://olx.pl/oferta/renault-megane-kabriolet-hard-top-146km-CID5-IDfYdQH.html#4898102475 Co myślicie? Czy ze zdjęć coś wygląda podejrzanie? Na plus na pewno to, że właściciel nie ukrywa, że auto miało jakieś przygody - nie szukam mega ideału jednak też nie ulepa, wolę kupić auto świadomie po stłuczce niż landrynkę składaną z 3 sztuk :) Pozdrawiam i czekam na opinie Błaszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) nie ukrywa, ale jakiś zlepek taki.. poduszka w kierze od wersji przed liftowej, konsola poliftowa z listwą, panel sterowania klimą chyba przedliftowy, bo wyglada jakby miał podświetlenie bursztynowe... I to jest chyba wersja przed liftowa z silnikiem 120KM w oryginale, a zegary ma od poliftowej.. a panel klimy juz nie.. Zlepek dla mnie.. jezdzić pewnie będzie. Przy CC ważne jest żeby dach nie dostał nigdy bo zawsze bedzie gdzieś ciekło potem... Nie odrzuca mnie fakt, ze auto miało przygody, ale jeśli ktoś robi dobrze to dba o szczególy.. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez karolaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara1992 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wygląda na to że jedna ze stłuczek była solidniejsza - poduszka kierowcy wymieniona na przedliftową ;-) Nie mówię że to od razu eliminuje autko ale warto mu się bardziej przyjrzeć. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jeszcze jak możecie rzućcie okiem na ten egzemplarz bo też wpadł mi w oko: http://olx.pl/oferta/renault-CID5-IDd7uWZ.html#acc2675f2d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Kolejny raz proszę Was o ocenę egzemplarza Megane II CC który mi się spodobał i jestem nim poważnie zainteresowany: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ http://olx.pl/oferta/reno-megac-cabrio-2-0-benzyna-piekne-CID5-IDg5jx7.html#b8e89c2b5f /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Generalnie początkowo byłem nastawiony na 1.9 dCi jednak teraz jestem za 2 litrową benzyną. Uważacie, że to dobry wybór? Ma ktoś wiedzę jak się ten silnik sprawuje w CC, radzi sobie z masą kabrioleta? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Pozdrawiam Maciek Regulamin pkt. 5.9 - Enter. Chyba wystarczy jeden temat :!: Połączyłem z już istniejącym :!: -Prezes Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ja jeżdżę cc z takim silnikiem - poza oczywiście sporym spalaniem, nie ma żadnych problemów. Jest na tyle zrywny, na ile ma momentu i koni pod maską. Wiadomo, jeśli chcesz spalać poniżej 10 litrów w mieście - kup coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Na szczęście nie robię dużych przebiegów bo ok 800 km miesięcznie dlatego też odpuszczam dCi i decyduje się na 2 litrową benzynę (1,6 totalnie odpada). A powiedz mi kolego jak Ci się spisuje ten motor jeżeli chodzi o utrzymanie, awaryjność itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jedyna rzeczą w 2.0 jest KZFR która podnosi koszta wymiany rozrządu o 4-5 stówek. Poza tym silnik bezawaryjny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Na co polecacie zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach takiego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Odnośnie silnika - przejechałem nim zaledwie jakieś 16 tysięcy, ale do tej pory nie ma co narzekać. Odnośnie tego na co zwrócić uwagę - zerknij tu: http://megane.com.pl/topic/67486-zakup-megane-ii-kabrio/page__p__458662__fromsearch__1#entry458662 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi