Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

czytnik płyt nawigacji carminat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolejny problem z tym autem. Mianowicie czytnik płyt nawigacji ( po prawej stronie bagażnika) przestał czytać płytę z mapami. Na ekranie nawigacji pisze brak płyty w nośniku CD. do tej pory było wszystko ok. Wkładałem nawet oryginalną płytę z mapami i to samo. Proszę o pomoc.

Dodano: 24 cze 2016 - 21:34

Dzisiaj użyłem sprężonego powietrza do czyszczenia i niestety dalej to samo.

Dzięki za odpowiedź. Niestety oddałem czytnik do serwisu elektronicznego zobaczymy co stwierdzą :|

Dodano: 27 cze 2016 - 12:36

Właśnie dzwonili z serwisu, że padł silnik w nawigacji i chcą to zrobić za 100 zł. Czy ktoś coś wie o co chodzi z tym silnikiem?

Jaką masz nawigację? Ja w avantime mam carminata 8000 i był uszkodzony czytnik. Kupiłem drugi za (chyba) 40zl z laguny i działa.

• 2 tygodnie później...

Mam carminat 8000. Tak widziałem czytnik taki na allegro kosztuje 80 zł i z kolei ciekawe ile on pochodzi? Zaryzykuje i zgodzę się na wymianę silniczka w serwisie.

Dodano: 06 lip 2016 - 07:49

Witam. Kupiłem drugi czytnik z megane II ale z wersji poliftowej. Podłączyłem i działa myślę to wgram nowy soft i spolszczenie te co miałem wcześniej. Zaczęło wgrywać i....wyskoczył błąd, ekran zgasł i tyle z mego nowego czytnika. Teraz tak myślę że ja miałem soft z carminat 8000 bo to wersja przedliftowa a w tej poliftowej jest chyba informee 2 zgadza się? Panowie proszę o pomoc co z tym fantem zrobić i jak ożywić czytnik i nawigację?

Z nowego przełóż silniczek do starego, albo kup następną używkę. To rozwiązanie może być tańsze niż naprawa obecnego czytnika.

Przekładałem cały laser z nowego do starego czytnika i nic. Jakby w czytniku było wgrywane oprogramowanie tzn. soft? Wcześniej mój czytnik odpalał się lecz nie czytał płyt obecnie po zmianie laseru również czarne tło na wyświetlaczu.

Ja kupiłem z megane II z 2007 roku czytnik i był tak samo zamontowany z tyłu więc niewiem od czego jest to zależne. Nieważne. Fakt faktem potrzebuje ciągle pomocy z tym czytnikiem ale chętnych brak.