przemas1g Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Witam serdecznie. Panowie mam problem, który ciągnie się od klimatyzacji- przerzuca w clipie ze sterowania automatycznego na manualny. Mechanicy obstawiali moduł zabezpieczeń i połączeń znajdujący się w komorze silnika obok akumulatora po prawej stronie. Zakupiłem używany moduł, ale podczas wymiany rozleciała mi się biała kostka o oznaczeniu MN. Szukałem w schematach trochę się dowiedziałem, ale po podłączeniu auto nierówno chodzi obroty spadają na 500 obr/min. silnik 1.6 16v K4M + LPG. Kostka MN -kolory kabli - jak mam podłączone Biały łososiowy(grubszy) Pin 1 Biały (grubszy) Pin 2 Zielono łososiowy (grubszy) Pin 9 Pomarańcz (cienki) Pin 5 Pomarańcz (gruby) Pin 10 Biały (cienki) Pin 11 Brązowy(cienki) Pin 12 Żółty (cienki) Pin 14 W module nie ma takich pinów jak 4,7,8,13,16. więc można je wykreślić. Panowie na pewno jest ktoś bardziej w temacie, gdyż nie ukrywam mistrzem w elektronice nie jestem, ale jak widać troszkę czasu poświęciłem, więc nie czekam tylko na gotowce i na pewno nie idę na łatwiznę, po prostu wiem, że mam namieszane w tej kostce dlatego auto wariuje z tymi obrotami i w ogóle. Pozdrawiam. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Porównałem ze swoimi schematami i wychodzi na to że masz dobrze podłączone. Może zły UPC kupiłeś? Powinien być od benzyny i z tym samym poziomem wyposażenia czyli N1,N2 lub N3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Jaką miałeś wcześniej wersję skrzynki? Moim zdaniem przepustnica jest do czyszczenia i ewentualnej adaptacji. Nie zaszkodzi auto pod clipa podłączyć i kumatego mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi