pewe Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam! W Scenicu brakuje mi podłokietnika, nie orientujecie się czy można zamontować oryginalny, oraz gdzie taki zdobyć (na allegro oryg. nie ma) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Poszukaj cierpliwie na forum pamiętam że temat już był przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Szukałem ale znalazłem tylko o podłokietnikach dedykowanych, a chodzi mi o oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To tylko z rozbitka lub z anglika jak ktoś sprowadza na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A można to przełożyć, bo ze zdjęcia wydaje mi się, że to jest razem z regulacją. Czy może trzeba przełożyć fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To tylko z rozbitka lub z anglika jak ktoś sprowadza na części. Z anglika nie bardzo, bo będzie w drugą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAF77 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ja też kiedyś szukałem oryginalnego ale wg. mnie jest nie do zdobycia. Ostatecznie zakupiłem dedykowany z firmy Caspol (pokazany w mojej galerii). Jest bardzo wygodny i posiada duży dodatkowy schowek :P Patrząc z perspektywy czasy nie żałuję, komfort w czasie jazdy 1 klasa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mescaleros Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 w sprawie podlokietnika-zapraszam.ja sobie sam zrobilem wolnostojacy,obszyty szara alcantara. gybym wiedzial jak, to dolaczylbym zdjecia...-ale nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Odgrzewam kotleta ponieważ przymierzam się do montażu oryginalnego podłokietnika do mojego Scenica. Jestem w posiadaniu Scenica I ph.2 w dosyć bogatej wersji RXi i dodatkowo w pełni skórzanymi fotelami lecz niestety bez podłokietnika przedniego. A ponieważ z poprzedniego auta został mi nawyk opierania na czymś łokcia, więc już od pół roku próbowałem namierzyć na Allegro oryginalny podłokietnik w dobrej cenie. Podłokietniki "rzemieślnicze" nie wchodziły w grę z 3 powodów: 1. Kiepskie wykonanie, 2. Problemy z dostępem do pokręteł regulacji, 3. przestrzeń pomiędzy fotelami, to ulubione (i bezpieczne) miejsce "zakotwiczenia" torebki żony ;-). Niestety sam podłokietnik z wersji europejskiej i dodatkowo w granatowej skórze jest prawie nieosiągalny, ale ostatnio udało mi się znaleźć kpl. fotel skórzany z podłokietnikiem i airbagiem w dosyć atrakcyjnej cenie. W sumie po pertraktacjach ze sprzedającym, który uparł się na sprzedaży foteli parami, stanęło na tym, że zostałem właścicielem 2 foteli półskórzanych za niewiele większą kwotę. Plan jest taki, że jeżeli będzie możliwe zamontowanie podłokietnika do fotela fabrycznie w niego nie wyposażonego, to ja zostawię sobie tylko podłokietnik, a fotele pójdą do dalszej odsprzedaży po atrakcyjnej cenie, Jak tylko fotele do mnie dojadą, zabieram się za montaż podłokietnika i obiecuję przygotować jakiegoś manuala dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 no ciekaw jestem bardzo jak to wyjdzie... też widziałem na allegro taki fajny podłokietnik przy fotelu... a mam przy okazji pytanie czy fotele ze Scenica II podchodzą do Scenica I.... ktoś to przymierzał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Na temat podłokietnika w Scenicu jestem odmiennego zdania - jest za krótki i przez to niewygodny. W moim samochodzie robi za "maskownicę" CB radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 ale lepszy rydz niż nic:) Jak uda się zamontować, to też się zabiorę do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 No i po pierwszych oględzinach wnioski są następujace: Całe szczęście, że kupiłem podłokietnik razem z fotelem bo do fotela bez fabrycznego podłokietnika, nie ma możliwości domontowania go później !!! Jest tylko jedna ale dosyć istotna różnica w konstrukcji fotela z i bez podłokietnika. W fotelu z fabrycznym podłokietnikiem do stelaża oparcia dospawana jest gruba metalowa tuleja pełniąca funkcję prowadnika podłokietnika. Bez tej tulei nie ma możliwości zamontowania podł. Ale ponieważ mam cały fotel ( a w zasadzie 2), postanowiłem, że podłokietnik i tak będę miał. W tym celu muszę przełożyć tapicerkę z fotela bez podł. na stelaż fotela z podłokietnikiem. Czynność ta jest dosyć prosta, chociaż czasochłonna, ale dodatkowy plus z tego taki, że ten kpl. foteli który kupiłem, (z 2003r) w zasadzie jest jak nówka, bez żadnych luzów na oparciu, a w fotelach w aucie (1999r), pewne luzy już są wyczuwalne. Tak czy inaczej manual i tak przygotuję. A co do samego podłokietnika, to nie do końca zgadzam się z kol. marek_c. Fakt, że mógłby być kilka cm. dłuższy, ale za to jest szeroki, umieszczony na optymalnej wysokości i ma fajną 3-stopniową regulację pochylenia. No i jest stabilny i o niebo solidniej wykonany od "rzemiosła". Minusem za to jest pokrycie tapicerskie. Liczyłem na skórkę, a tam tylko skaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 a czy ktoś z was może montował podłokietnik uniwersalny, który jest szeroko dostępny na allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 miałem taki zamiar ale odstraszył mnie jego wygląd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi