andy1978 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem ze zbieraniem się wody w miejscu koła zapasowego. Nie ma tam żadnych otworów, którędy mogła by się dostać. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Scenic 1,9 DCi 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Wersja pierwsza to po prostu wylałeś coś w bagażniku, wersja druga (doda) to ta że woda wchodzi do bagażnika przez uszczelke w klapie. Sprawdz w pochmurny dzień czy masz mokrą wykładzine. W tym miejscu generalnie nie ma odpływu wody. pozdrawiam Jeśli to Ta, z którą mi się ta ksywka kojarzy, to chyba powinno być z wielkiej litery :P :P :P - gojgien Zdecydowanie przy takim skojarzeniu powinno być z dużej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 znajomemu w meg II kombi jak zakładali hak to zapomnieli jakiś uszczelek pod zderzakiem pozakładać i też miał basen. dokładnie jak to się odbyło to nie jestem w temacie ale przyczyną był brak uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 sprawdź mocowanie lamp, czy nie są zbyt luźno przykręcone Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. witam. mam w scenicu problem. we wnęce gdzie leży koło zapasowe zbiera mi się woda po deszczu. nie mogę zlokalizować którędy ona się tam dostaje. czy ktoś z kolegów miał taki problem? gdzie szukac nieszczelności? pozdrawiam. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Może się dostawać przez wentylacje w tylnych błotnikach ,jest tam kratka z gumą ,dostęp od środka ,może wypadła,lub uszczelka się rozleciała lub źle zamontowana.A jeśli auto po strzale to może wanna nie uszczelniona lub tylna klapa źle dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 wanna uszczelniona bo już to obejrzałem. klapa wydaje się być szczelna bo nigdzie u góry wody niema tylko w samej wannie. na dniach będę montował hak wiec jak będę miał zdjęty zderzak to może znajdę miejsce przecieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jak odchylisz boczki w bagażniku to widać te kratki ,a z zewnątrz przykrywa je zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechow Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Miałem tak samo w Megane II. U mnie woda się lała przez przeplot kabli oraz spryskiwacza tylnej szyby miedzy klapą a karoserią. Myślę, że w Scenic'u jest to podobnie rozwiązane także może być to samo. Uszczelniłem tą gumę co jest w karoserii i sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) sprawdzę przelotki przewodów i wężyka spryskiwacza, ale wydaje mi się ze jak by tam lała się woda to podsufitka i słupki były by mokre a u mnie są suche. mógłbyś kolego wstawić większe zdjęcie? bo na tym mało co widać. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez jawor4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechow Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Niestety nie posiadam większego zdjęcia gdyż wziąłem je ze starego posta. Wyjąłem te gumy z karoserii i posmarowałem czymś podobnym do masy bitumicznej (do uszczelniania karoserii). Z mokrym słupkiem i podsufitką to nie jest do końca tak jak piszesz bo karoseria w tym miejscu jest z podwójnej blachy i ściekająca woda nie miała styczności z podsufitką i osłoną słupka. U siebie też długo szukałem ale po laniu wody na te przeplotki okazało się, że tam jest przyczyna "basenu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) witam. a wiec tak, uszczelniłem przelotki przewodów i wężyka spryskiwacza tylnej szyby, uszczelniłem tez kratki wentylacyjne pod zderzakiem z lewej i z prawej strony, uszczelniłem co się dało po tylnymi lampami. woda dalej leci po deszczu. montowałem hak i miałem okazje wszystko obejrzeć i uszczelnić. co mnie zdziwiło, ze jak wyjąłem kratkę wentylacyjną pod zderzakiem z lewej strony żeby przykręcić mocowanie haka bo akurat tam się przykręca jedną śrubę i włożyłem rękę w lewą kratkę dość głęboko tak jest takie wygłuszenie i ono było mokre, czyli tam gdzie musi ewidentnie lecieć woda, tylko nie mam już pomysłu którędy. może zatkane są otwory odpływowe tylko gdzie ich szukać. może ktoś z was ma jakieś pomysły. pozdrawiam. Nowe zdania zaczynamy dużą literą. Aston76 Dodano: 12 cze 2014 - 14:43 Czyżby nikt nie wiedział na temat? Edytowane 8 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Kratka źle założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Która kratka? wentylacyjna pod zderzakiem ? jeśli o tą chodzi to założyłem ją i dodatkowo uszczelniłem. Dodano: 12 cze 2014 - 21:33 Zastanawia mnie jeszcze czy woda może przeciekać rynienkami na dachu tam gdzie się mocuje relingi, czy są one mocowane na śruby czy jakieś spinki. Dodano: 13 cze 2014 - 16:08 Koledzy, czy naprawdę nikt nie wie jak jest z tymi rynienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Rynienki są na spinki. Więc ta opcja odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi