Gość Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Odpuściłem narazie rozrząd miałem nieoczekiwane wydatki rozrząd będę wymieniał razem z paskiem osprzętu przy 150 tyś.km. albo przy 130 tyś.km. razem z płynem chłodzącym, i płynem hamulcowym także będzie wydatek na który trzeba się przygotować. A miedzy czasie wrzucam spalanie z 1000 km, cykl mieszany 30% trasy 70% miasto na oponach zimowych jeszcze. Jeszcze jedno mam pytanko co myślicie o tych oponach wymieniać juz na nowe czy jeszcze jeden sezon pojeździć. A jak coś to sprzedam jak ktoś chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Jeszcze jedno mam pytanko co myślicie o tych oponach wymieniać juz na nowe czy jeszcze jeden sezon pojeździć. A jak coś to sprzedam jak ktoś chce. Witajcie Panie i Panowie. Jak tylko zrobi sie cieplej zacznie sie nowe sprawdzanie spalania i trasy tym razem na nowych oponach i na felgach. Opony Dunlop Dodatkowo na nowych felgach 16", myślałem nad 17" ale po dłuższym zastanowieniu wieksza kożyść będzie jak zaloże 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Jaki jest rok produkcji opon i ile mają bieżnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Używanie Micheliny Energy Saver 205/55 R16 rok na oponach 3614 bieżnik zmierzę nastepnym razem ale szczerze mówiąc nie widzę zbytnio dużego zużycia. Kapcie nigdy nie były katowane, a nastawione na spokojna i ekonomiczna jazdę, tak jak to widać w wynikach. A teraz luźny przejazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Bardzo dobra opona, jak masz 5-6mm bieżnika to spokojnie można jeździć, u mnie w Sc3 1.4TCe po 5ciu latach było jeszcze 6,5mm, a użytkowane były 50/50 z zimówkami, czyli zrobiły około 60tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Dzięki za opinie, kupiłem Dunlopy tym razem, także będę sprzedawał Micheliny Energy Saver jak tylko zmierzę to podam ile zostało bieżnika bo opony trzymam u teścia w garażu pod kocykiem Wstawiam zdjęcie kumpla jechał z Tczewa do Krakowa i spowrotem Mercedesem CLA 1.6 156 KM buty 18" mówi że na autostradzie 150 km/h na tempomacie a na innych odcinkach tyle ile można, porównajcie spalanie z Megane III 1.2 130 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zmierzyłem bieżnik, ma 6.5mm. 4 sztuki. Będę sprzedawał. Panie i Panowie, oto nadeszła wiekopomna chwila, od dzisiaj jeżdżę na Dunlopach i zacznę nowe pomiary, opony Micheliny sprzedaje są w ogłoszeniu jak ktoś ciekawy, opony robiły poprzednie wyniki spalania także warto kupić żeby mieć takie spalanie jakie ja miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Witajcie, droga z Elbląga do Iławy na obwodnicy 100 km/h pod wiatr, później powrót przez Ostrudę tam przystanek i na 7demce 110km/h Elbląg do Nowego Dworu Gdańskiego na 7emce na tempomacie 100 km/h. Od Domu do domu. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witajcie, po ułożeniu się nowych opon dodaje kolejne spalanie z dystansu Elbląg - Łeba, Łeba - Elbląg. Na obwodnicy trójmiasta trochę w korku jak jechałem do Łeby. 3 osoby + 1 dziecko, bez bagaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 A sprawdzałeś kiedyś wskazania spalania komputera z faktycznym zużyciem paliwa, chodzi mi o tankowanie pod korek. Dużo pojazdów zaniża faktyczne spalanie, zaobserwowałem to w wielu dieslach i są to nie małe różnice wynoszące od 0,5 do 1,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 We wcześniejszych pomiarach raz zrobiłem taki pomiar, ale będę musiał zrobić bardziej dokładny pomiar, z tym że tankowanie pod korek nie wiem czy na przechylach paliwo mi się nie będzie wylewało z baku ( niby jest zapadka we wlewie gdzie pistolet wchodzi ale czy jest szczelna tego nie wiem ), lub przez odpowietrznik, zastanawiałem się o aplikacji do telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Taki pomiar z tankowaniem najlepiej zrobić na dłuższej trasie wakacyjnej z kilkoma tankowaniami pod korek, wtedy pomiar jest precyzyjniejszy, my zrobiliśmy kilka takich pomiarów naszych aut na trasie do Chorwacji i z powrotem (2500-3000km) Niektóre z tych pomiarów były sporym zaskoczeniem dla właścicieli aut Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Na stronie 4 raz robiłem pomiar z dystrybutora. Za dwa tygodnie będę jechał do Poznania a później do Niemiec, postaram się coś zrobić z tankowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Witam po długiej przerwie, oto moje wyniki z 22.12.2019 na oponach zimowych, tarasa z Gdańska Osowa - Elblag, w miescie przepisowo +/- 5/10 km/h ;) obwodnica 100 km/h na tempomacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Testowałem ostatnio klienta M3 Grandtoura 1,2TCe115 przebieg niecałe 150tys.km, po naprawie zawieszania na obwodnicy autostopowej A8 wokół Wrocka, przy prędkości 130~140km/h spalanie chwilowe oscylowało w okolicach 5,4~5,8 litra, przy 90km/h pewnie by było około 5. Bardzo fajna skrzynia na 6 biegu przy 140km/h było ~3000obr/min, dla porównania w naszej Megi Coupe 1,4TCe przy 140 jest 3400obr. a w starszych modelach jest 3800obr, we wcześniejszym Sceniku II 2.0 16V F4R było ~4000obr/min i było głośno, o żony M2 1,6 16V nie wspominam. Edytowane 22 Grudnia 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi