lajkonik125 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Cześć może ktoś podesłać linka z mikrofonem który kupił bo nie wiem który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 zadziała każdy 3 pinowy - z dodatkowym zasilaniem, np taki od kamer przemysłowych Link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djhehe Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 zajchow co do tego wzmacniacza BOSE 3510 jest jakiś gotowy adapter do podłączenia czy samemu trzeba coś kombinować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Nie ma gotowego, ale jak kupisz wzmacniacz z wtyczką to wystarczy dolutować do niej dwie standardowe głośnikowe kostki iso męską oraz żeńską i jest plug & play. Ja kupiłem wzmaka za 20zł, ale bez wtyczki, więc było nieco więcej roboty bo trzeba piny dodawać. Wzmacniacza można użyć także z fabrycznym tuner listem, gra naprawdę ładnie :), ale nie zdążyłem tego zamontować na stałe, bo w międzyczasie francuska elektronika pod maską zaczęła stroić fochy ;) drugi problem to miejsce - wzmacniacz jest wielkości cegły ;) więc chyba tylko do schowka wejdzie. Edytowane 5 Września 2016 przez zajchow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajkonik125 Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Mam już zamontowaną media nav i kamerę cofania w rejestracji którą już mam od dawna i przynajmniej w tym przypadku wystarczają tylko 3 przewody (1 od sygnału wstecznego i 2 od sygnału wideo). U mnie wystarczyło podłączyć sygnał wstecznego do pinu 3 i sygnał wideo do 10 i 22 i wszystko pięknie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-lewy Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Zapodaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajkonik125 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Oto zdjęcie Edytowane 10 Września 2016 przez lajkonik125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-lewy Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Bardziej mi chodziło o zdjęcia jak zamocowales media nav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajkonik125 Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Tymczasowo tak samo jak w pierwszym poście tylko że usunąłem dodatkowo dolne mocowanie, jeszcze myślę nad ramką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-lewy Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Ja w tym tygodniu postaram się zamieścić zdjęcia mojego montażu. Niestety w moim aucie prace trwają już dość długo lecz po montażu uszkodził mi się układ scalony odpowiedzialny za zasilanie wyświetlacza (poz. IC401). Z braku możliwości wymiany układu scalonego(lutownica na gorące powietrze) odesłałem radio do serwisu w Warszawie, do którego ASO Opel w Warszawie na Woli odsyła na gwarancje. Dziś prawdopodobnie przyjdzie, skasowali mnie 150zł więc koszt w moim przypadku znacznie poszybował do góry. Pociesza mnie to, że i tak taniej wyjdzie niż jakbym kupił radio 2 din np. pioneera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) lajkonik125 kilka pytań odnośnie kamerki, bo widzę że zamontowałeś, a też przymierzam się do zakupu takiej w rejestrację ;) wiem że działają tylko NTSC. - jaka dokładnie kamerka? masz link do allegro? - dlaczego podłączałeś tylko 3 piny, skąd wziąłeś zasilanie kamery? - skąd podłączyłeś + wstecznego na trzeci pin? ciągnąłeś kabel bezpośrednio z lampy/żarówki wstecznego czy jest gdzieś w kabinie blisko radia? Edytowane 13 Września 2016 przez zajchow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-lewy Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Nie wiem czy dobrze mówię, ale chyba czujnik od świateł wstecznego jest obok portu na kartę w desce rozdzielczej. Jest tam podłużny element podobny wymiarami do zapalniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajkonik125 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Linka do kamery nie posiadam ponieważ kupiłem ją ponad rok temu, zasilanie kamery wziąłem z lampy cofania i sygnał również z wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Też pewnie tak zrobię, że podłącze pod lampę - najmniej roboty ;) w ramach ciekawostki - podłączając zasilanie kamerki z radia jest jeszcze opcja, że po wyłączeniu wstecznego obraz utrzymuje się na ekranie jeszcze kilka sekund ;) A którędy przeciągnąłeś kable od rejestracji do lampy? jest jakiś otwór w nadkolu? w hatchbackach i w sedanie rejestracja jest w zderzaku. Chyba, że masz kombi lub Cabrio wtedy klapa jest podnoszona razem z rejestracją i da się to pewnie zrobić przez fabryczne otwory w których idzie wiązka do klapy. Edytowane 13 Września 2016 przez zajchow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajkonik125 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Mam kombi i przepuściłem przez gumowe połączenie klapy z autem, przez które idzie wiązka elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi