sereks222 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie. Jestem nowy na forum, więc za wszelkie błędy przepraszam. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem renault megane III z 2009r. W aucie posiadam nawigacje, niestety jednak jest ona na chwile obecną bez użyteczna, ze względu na brak aktualnych map i języka polskiego. I tutaj mam kilka pytań czy idzie coś z tym zrobić? Niestety nie wiem jaki to dokładnie model więc załączę zdjęcia. Może istnieje jakieś spolszczenie i mapy? Jeżeli jednak nie, to może idzie w miejsce mojej wsadzić coś innego, co by było bardziej przydatne. Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam. Tak jest to wersja bez karty SD i bez dzoistika. Co do czytnika płyt sprawdzę. Gdzieś czytałem, że przez radio wszelkie mapy i aktualizacje się wgrywa do tej nawi, ale na 100% nie jestem pewien. Sprawdzałem i czytnika brak Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Napisz do użytkownika CINAS z Kaczorów on Ci powinien pomóc Z tego co widzę to masz Nawigację bez SD czyli pierwszą jaka występowała w MIII z czytnikiem płyt pod schowkiem przed pasażerem z przodu. Pozdrawiam Dodano: 07 sie 2016 - 23:19 Sprawdzałem i czytnika brak A sprawdzałeś za schowkiem Trzeba go odkręcić Zdejmujesz"wyszarpujesz" do siebie listwę nad schowkiem tam są trzy sróby na torx oraz wyjmujsz plastik w którym zamontowany jest przełącznik poduszek tam też powinny być dwie śróby jedna u góry druga na dole i wtedy wyjmujesz schowek i tam powinien być czytnik Dodano: 07 sie 2016 - 23:21 Podeślę Ci w poniedziałek foty jak jest zamontowany czytnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sereks222 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ok, był bym wdzięczny :) to nie pomyślał bym, że czytnik może być tak schowany : p No wstępnie po rozmowie z użytkownikiem Cinas, bd przekładal navi na tomtoma, bo do mojej mapy tylko do 2012 i brak oficjalnego spolszczenia: ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W załaczniku pliki pdf z rozmieszczeniem elementów gdzie są Pozdrawiam S14.PDF Nawi MIII.PDF S16.PDF Nawi MIII.PDF S43.PDF Nawi MIII.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodora Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Cześć Panowie, posiadam Megane III z 2008 roku z fabryczną nawigacją, ze sterowaniem pomiędzy fotelami oraz czytnikiem płyt w schowku przed pasażerem. Nawigacja działała bez najmniejszych problemów, niestety jakieś dwa tygodnie temu jak wracałem z urlopu z Włoch to 84 km przed domem zawiesiły się one i nie malała odległość pozostała do celu, reszta działała prawidłowo. W zeszłym tygodniu nawigacja zawieszała się i strasznie spowolniła. Wczoraj to już w ogóle padła i przy wczytywaniu mapy została z komunikatem ze mapa się wgrywa. Wyłączyłem samochód, nawigacja się odwiesiła, ale nie możliwe było już jej płynne zadziałanie. Wyjąłem więc płytę nawigacji z czytnika i niestety nie mogę już jej ponownie wsunąć bo przycisk play-load/eject nie chce się przestawić na load. Macie jakieś pomysły co to może być ? Dodano: 07 lip 2017 - 14:53 Widzę, że moim tematem nikt się nie zainteresował. Jednak z uwagi na to, że problem został rozwiązany, podzielę się tym co zrobiłem. Po pierwsze wymontowałem czytnik spod schowka (schowek musiał zostać zdemontowany). Okazało się, że przełącznik play/load był zablokowany przez materiał, który zabezpiecza otwór czytnika CD/DVD przed dostawaniem się kurzu do środka (wystarczyło poprawić go nożykiem i działa płynnie. Dodatkowo w czytniku została przeczyszczona soczewka lasera, za pomocą suchego patyczka do uszu. Jak na razie pierwsza jazda i wszystko działa płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Bodora dzięki za podzielenie się wiedzą. Tak na przyszłość, masz nawigację carminat dvd, była ona montowana od 2006 roku w lagunach II i III, espace IV, vel satisach, czasami w scenicach II. W megane III występowała chyba do 2010 roku, dlatego mało jest o niej informacji temacie megane III. Mapy są nieaktualne już od 2013r, dlatego jak korzystasz z fabrycznej nawigacji to możesz rozważyć montaż tomtoma, który ma jeszcze aktualne mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi