kacper69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ostatniej zimy troszkę marzłem w Meganane 3 dci 1,5 Szczególnie w trasach , poza miastem. Dziś będąc pod wpływem uroku żubra przygotowałem sobie na zimowa porę zasłonkę wlotu powietrza chłodzącego chłodnicę. Cała operacja trwała ~15 minut , potrzebna jest jakaś płyta PCV, plexi , czy coś w tym stylu. Wykonałem pobranie zarysu profilu z auta za pomocą zwykłej tekturki , przeniosłem profil na PCV-kę , wyciąłem nożem do tapet, założyłem "ściągacze" do mocowania też zasłonki i co wyszło, to widać na fotkach. Zasłonkę obkleję jeszcze jakąś folią samoprzylepną dobraną pod kolor lakieru, albo jakąś sękatą deskę wybiorę ;) , ale najpierw wygładzę brzegi PCV-ki. No i w nogi zimą będzie cieplej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ale zapomniałeś o jednym... latem nie może być zasłonięta całkowicie że względu na klimatyzację. Chyba że nie używasz nigdy klimatyzację to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ja to przygotowałem sobie osłonkę na zimę,może nie dokładnie napisałem, teraz ta osłonka nie jest założona. Założę ją po koniec października . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To jeszcze sobie maskę oklej specjalną matą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Maska będzie grana, jak ta osłonka będzie za słaba. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Szukasz sposoby na oszczędzania paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Oszczędzać na paliwie w Megane 3 dci to już nie ma co. Bo jak pali ~3,5 litra ON/100 km , to na czym oszczędzać ? Właśnie z tej oszczędności zimno jest. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zamiast tak kombinować, to sprawdź, czy u siebie masz grzałki w dolocie, jeśli są, to niech je aktywują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kujtek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 o matko... wypadałoby raczej sprawdzić stan układu ogrzewania... patenty rodem z głębokiego prlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 zgadzam się z przedmówcą, u siebie raczej nie mam problemów z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi