opel19786 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Witam wszystkich, ostatnio zdarza mi się że po wejściu do samochodu , wsunięciu karty i próbie odpalenia nie ma reakcji na przyciski START/STOP (słychać tylko takie cykanie). Dopiero po kilku przyciśnięciach zapala i jest wszystko ok. I tak jest przez jakiś czas i temat znowu powraca. Może ktoś z was miał taki przypadek żeby mnie ewentualnie nakierować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Akumulator do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Czujniki nad pedałem hamulca i sprzęgła do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opel19786 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Samochód oddany do naprawy - poinformuję o przyczynie usterki jak tylko będę wiedział co było przyczyną. W sobotę rano po całej nocy ładowania akumulatora odpalił bez problemu, jeździłem pół dnia po czym znowu podłączyłem do ładowania - niestety w niedziele rano mimo że się ładował całą noc nie odpalił. Dopiero po kilkunastu/kilkudziesięciu przyciśnięciach przycisku start zaskoczył. Najdziwniejsze jest to że jak już odpali to normalnie działa nawet jak go często wyłączam, odpala bez problemu ale jak już postoi kilka godzin to tylko cykanie słychać motor w ogóle nie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 To cykanie jest pojedyncze, czy słychać takie pstrykanie przez 1-2 sekundy? Jak to drugie to problem z akumulatorem i pstryka automat w rozruszniku - za mały prąd do odpalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opel19786 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Tak to takie pstrykanie przez 1-2 sekundy - pewnie akumulator do wymiany będzie bo już kilka ładnych lat ma. No zobaczymy, dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Możesz spróbować odpalić - jak pstryka to wtedy nie próbuj dalej, tylko spróbuj odpalić pożyczając prąd z innego auta. Jak odpali od razu, tzn że najprawdopodobniej akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opel19786 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Problem rozwiązany - akumulator wymieniony bo stary miał już 6 lat ale także automat rozrusznika. Samochód odpala idealnie. Dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi