Elwonsky Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Witam. Mam problem. Przeszukałem dużo tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie w mojej Reni, gdy zapłon wyłączony czy włączony lekko świeci się dioda w liczniku od prawego kierunkowskazu. Nawet jak zgaśnie to ponowne włączenie kierunku czy awaryjnych powoduje nie gaśnięcie diody w liczniku. Gdy samochód zamknięty to patrząc przez szybę widać na liczniku jak lekko świeci dioda. Może miał ktoś taki problem? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Może gdzieś w liczniku przebija do tego układu lub na kablach. Sprawdz sobie styki do licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Stało się tak po tym jak samochód stał 2 tyg nie jeźdzony Edytowane 8 Września 2016 przez Elwonsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Sprawdź masę w tylnych lampach/liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 A w liczniku? Hmm mianowicie napewno muszę go zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Proponuje naładować akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Jest naładowany. Skąd wgl taka sugestia? Edytowane 8 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Sam napisałeś: Stało się tak po tym jak samochód stał 2 tyg nie jeżdżony A elektronika w megankach nie lubi za długich przestoi i nie tylko elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Ale akumulator byl odlaczony przez cały czas. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 8 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Że był odłączony, nie znaczy, że nie stracił swoich parametrów. Naładuj go i zobacz co będzie wtedy z lampką od kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) No dobrze. A jeżeli problem nie zniknie? Edytowane 8 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 To może być problem z modułem komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwonsky Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) To moge tez sprawdzic ten moduł odpinajac go ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 8 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Stawiam na wadliwy licznik. Kontrolki kierunków sterowane są po szynie can, więc wyklucza to wszelkie inne usterki instalacji świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Miałem podobnie już kilka razy. Zawsze delikatnie żarzyła się kontrolka od ABS. Zawsze po pewnym czasie samo się naprawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi