Sztychu Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Witam mam pytanie czy w silniku 1.4 16v 98 KM występuje zawór ciśnienia paliwa. W większości aut montowany jest na listwie wtryskowej. Jak jest w tym przypadku ? Pozdrawiam. Edytowane 12 Września 2016 przez Sztychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Owszem, jest regulator ciśnienia paliwa. Umieszczony w zbiorniku paliwa w zespole pompa-filtr-regulator-czujnik poziomu paliwa. Edytowane 13 Września 2016 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztychu Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Super dziękuje za informacje. Czyli w zbiorniku jest trochę więcej niż tylko pompka i czujnik poziomu. Zastanawiałem się gdzie jest filtr paliwa. Szukałem na wysokości lewych tylnych drzwi i nic. Zastanawia mnie też zasada działania zaworu par paliwa. Jakie są objawy jego nie działania. Mam problemy z odpaleniem na ciepłym silniku i delikatnie złym utrzymywaniem obrotów a masę gratów już wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 W odpowiednich warunkach czyli po rozgrzaniu silnika i pod obciążeniem jest zasilany elektrozawór pochłaniacza par paliwa. Elektrozawór ten po zasileniu przez sterownik silnika łączy pochłaniacz z kolektorem ssącym. Opary benzyny są spalane w silniku. Na biegu jałowym elektrozawór jest zamknięty. Nieprawidłowe działanie tego układu może powodować niestabilność obrotów na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi