eyf1992 Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Mam jeszcze pytanie, podgrzewałeś tą matę jakoś przed założeniem na blachę ?? ciężko będzie do w środku wyłożyć po całości, mały dostęp;/ Dodano: 16 wrz 2016 - 07:52 I czy ciąłeś ja na poszczególne kawałki przed włożeniem a środek drzwi? Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 W jednym kawałku nie wejdzie, nie ma szans. Ciąłem to na poziome pasy. Zaczynałem od dołu, kolejne kawałki zachodziły na te poniżej (kilka centymetrów), by woda nie stała. Warto podgrzać, choć ja tego nie robiłem bo nie miałem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morff Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Ja również wygłuszałem drzwi w m3 coupe. Drzwi dużo wieksze niż w 5d więc i maty więcej poszło. 1 m2 na jedne drzwi brakło (kupiłem dwie rolki http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-butylowa-bitumiczna-alubutyl-2mm-i5850533504.html) Zerwałem też filc z tapicerki - śmierdział wilgocią. Nakleiłem zamiast niego piankę wygłuszającą 6mm (2 m2 takiej pianki http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-pianka-kauczukowa-z-klejem-6mm-i5865322939.html) Łapy miałem całe w siniakach od wkładania w te otwory ale nie ma się co łudzić - całej blachy wewnątrz nie da się okleić. Zalety: dużo ciszej w samochodzie, odgłos zamykania drzwi - rewelacja, wygłuszenie + nowe głośniki w drzwiach - grają o niebo lepiej niż fabryczne (chociaż spektakularnie to to nie jest) Wady: drzwi są dużo cięższe, nie ma problemów z zawiasami ale żeby zamknąć trzeba użyc więcej siły niż normalnie, piszczenie uszczelek słychać wyraźniej, trzeszczenie plastikowych okularów na półce wkurza bardziej niż zwykle - słychać każdy pisk i każde trzeszczenie. Szum lusterek i kół wydaje sie głośniejszy. Edytowane 16 Września 2016 przez Morff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi