MeganeEr Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Panowie mam zamiar kupić megi 1.6 110 km 2009 od prywatnego Niemca, dzisiaj ja ogladalem, od razu sie zakochałem. Wszystko ogarnąłem mam jedynie dylemat z olejem pod kolektorem, tuż przy cewkach, świecach itp. Cała ta listwa jest zapocona. Poniżej sucho. Jak myślicie co to może oznaczać. Przebieg oryginał 98 tkm. Proszę o pomoc, mam zdjęcia na telefonie ewentualnie Edytowane 15 Września 2016 przez MeganeEr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Standard w tym silniku, poszukaj tematów w dziale Megane II i Megane III. To nie jest problem nie do rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dzięki kolego, czytałem o uszczelnieniach rozrządu, odstojnik oleju ale nie wiedziałem jak to technicznie wygląda. Powiedz mi jeszcze na co szczególną uwagę zwrócić przy kupnie (oprócz rzeczy na jakie zwraca się uwagę przy kupnie kazdego samochodu). Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Jeżeli nie było nic grzebane przy blachach, to rdzy nie będzie. Sprawdź czy odpowiada Ci jazda z tym silnikiem. Jak elektryka sprawna to w sumie sam nie wiem na co zwrócić uwagę, bo jak ten Niemiec jest pierwszym właścicielem i jest wpisany w dowód, to może dobrze rokować. Trudno jest też ocenić auto nie widząc go nawet na zdjęciach. Ogólnie meganki III mają dobre opinie, ja sam mam teraz trzecią megankę trzecią Ja sobie chwalę te auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Robiony był przód: wymienione chłodnice, pas przedni, belka wzmacniająca, reflektory, poduszki powietrzne wraz z konsola, błotniki 2 warstwy lakieru i maska ale one nie były zmieniane. Poza tym w pięknym stanie samochód. 1 wł od nowości, rodowity Niemiec. Odnośnie tych uszkodzeń widziałem zdjęcia i fakturę z częściami z warsztatu, miało to miejsce 6 lat temu. Jaka jest maksymalna grubość 1 warstwy lakieru nakladanego przez fabrykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 100 mn czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 To na niektórych rogach jest do 118 mn , tam gdzie było robione jest 230 czyli dwie warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi