MeganeEr Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Panowie mam zamiar kupić Megi 1.6 110 km KM 2009 od prywatnego Niemca, dzisiaj ja oglądałem, od razu się zakochałem. 96 tkm oryginalny. Robiony przód ale wiem co bo widziałem fotki itp. Mam dwa pytania: 1. Czy to normalne że po zajrzeniu pod spod auto ma pokryte rdza dolny blok silnika? (mokry nie jest tylko ten brązowy rdzawy kolor). 2. Na co szczególna uwagę zwrócić przy jeździe testowej? (Poza normalnymi sprawami) 3. Po odkręceniu korka oleju trochę dmucha (powietrzem nie olejem) Dziękuję z góry za odpowiedz ;) Edytowane 9 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Warto przeczytać http://megane.com.pl/topic/69931-na-co-zwrocic-uwage-w-trakcie-zakupu-5-megane-iii-16-110km-rady-dla-laika/ oraz szereg tematów o megan 1,6 benzyna na tym forum Klient wymagający,chce samochód bez szpachli. To dostaje takie. Dzisiaj samochody spawa; z 2- połówek, 4 -ćwiartek . Podstawowe czynności przed zakupem: Ciśnienie sprężania w cylindrach, Kontrola Punktów Bazowych Geometrii Nadwozia , Pomiar ciśnienia oleju na rozgrzanym silniku - jeżeli wymiana oleju była co 30000 km , Profilaktyczne sprawdzenie panewek - jeżeli wymiana oleju była co 30000 km , Czy nie ma niepokojących wycieków?? (Czy to normalne że po zajrzeniu pod spod auto ma pokryte rdza dolny blok silnika? (mokry nie jest tylko ten brązowy rdzawy kolor) Czy silnik pracuje równo ?? Komputer nie wyrzuca żadnych błędów, Jeżeli na wszystkie pytania uzyskałeś odpowiedzi pozytywne to "Nie należy się bać zakupu auta" Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Dzieki kolego, jednak jest to mala miejscowosc, bez wiekszego warsztatu. Chcialbym poprosić o rady, dzieki ktorym przynajmniej w najmniejszym stopniu uda mi się na własną rękę ocenić te podsezspoły. Jakieś pomysły? Dodano: 16 wrz 2016 - 17:37 A i oczywiście ten temat juz wczesniej przeszukałem na forum :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi