Yupikayey Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jekie macie antyradary, jaki byście kupili jeszcze raz a jakiego nie. Który ma najrozsądniejszą cenę w stosunku do możliwości? PRZYPOMINAM Art. 66 ust. 4 pkt 4 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20 czerwca 1997 r. "Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenia informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia. Za złamanie tego zakazu grozi mandat do 500 zł, 3 punkty karne lub wniosek do sądu grodzkiego, a w konsekwencji grzywna". Przypominam także, że zgodnie z pkt.5 Postanowień końcowych, regulaminu forum megane.com.pl, Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów, tematów oraz wiadomości prywatnych w ramach forum. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 kolega Yupikayey zapytał jaki posiadamy antyradar a posiadanie nie jest zabronione. Ja posiadam Cobre 9700 ( tylko mam ale nie używam - to jest zabronione ;-) ) - widzi wszystko a sam jest niewidzialny, jak jesteś niewidomy to mówi do ciebie a jak jesteś ślepy to wyświetla ostrzeżenia. Dla mnie zbędny mogę tanio sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 za ile masz na myśli to "tanio"?? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 marek_c, tak zgadzam się ale kol. Yupikayey zapytał użytkowników a nie tylko posiadaczy. Ponadto przypominam tylko literę prawa, bez jakichkolwiek konsekwencji dla zakładającego temat. (pomimo, że wpis na czerwono) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ja mam jeden z lepszych i to w 100% legalny - CB ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tyle, że niestety nie można go uzywac w czasie jazdy, jesli juz tak sztywno mamy sie trzymac przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Lewy z CB można legalnie korzystać w czasie jazdy. Dzięki dziennikarzom Uwaga! (TVN) i błędnej wypowiedzi jednego z policjantów, że korzystanie z CB w czasie jazdy jest nielegalne, inni stróże prawa zaczęli gnębić kierowców. Oczywiście nie mieli racji i wystawione mandaty zostały zaskarżone.KGP oficjalnie potwierdziła, że CB nie jest telefonem i korzystanie w czasie jazdy jest legalne ! Musimy jedynie posiadać certyfikat zgodności (przeważnie ostatnia strona instrukcji obsługi) naszego radia. Co do antyradarów, to sam nie mam. Ale miałem okazję jeździć autem jako pasażer z takim urządzeniem i jak wszyscy wiedzą sprawdza się jedynie przy stacjonarnych radarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Krzychy ma racje (byly ostatnio arty o tym na interii) Ale nie o tym - fajny off-top nam mod-team serwuje :PPPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 fajny off-top nam mod-team serwuje :P :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Teraz to dopiero off-topic zrobiliście. Nie marudzić :P ! Sprawa CB wymagała wyjaśnienia nawet kosztem OT. Teraz nowe antyradary są w stanie wykrywać nawet najnowsze nabytki polskiej policji, w tym laserowe suszarki. Ale ceny powyżej 1k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ale zwykle stare polskie suszarki te antyradary tez "czytaja"? Ile razy jestem w stanach to sie waham, czy kupic? Raz juz nawet w koszyku mialem... Podobno najlepsza to w ogole jest "czarna skrzynka" (tak to sie chyba nazywa). Zakluca odczyt radaru. Jezdzielm z czyms takim Audi s4 za oceanem. Z ich restrykcyjnoscia i ograniczeniami bardzo sie przydaje :P Kiedys sie tym interesowalem i wyczytalem, ze w Polsce jest do tego stopnia nielegalna, ze uzywanie jej jest zlamaniem prawa, a co za tym idzie, moze skonczyc sie niefajnie :roll: Btw. podobno w polskich fotoradarach cwaniaki montuja urzadzenia oszukujace antyradary :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tak, wykrywają suszarki, tylko suszarka wysyłka wiązkę, jak policeman już do nas celuje, a wtedy jest już za późno. Dzisiaj nawet w Faktach pokazywali te nowe laserowe cuda (suszarki). Z tą aparaturą oszukującą to zgadza się, ale trochę przekręciłeś. Jest aparatura oszukująca ale w dawniej pustych puszkach (bez foto), która wysyła cały czas wiązkę fal i nasz anty sygnalizuje że radar jest aktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Jest aparatura oszukująca ale w dawniej pustych puszkach (bez foto), która wysyła cały czas wiązkę fal i nasz anty sygnalizuje że radar jest aktywny. To mialem na mysli, tylko nie chcialo mi sie rozpisywac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 A czy ktoś używa w telefonie aplikacji SpeedAlarm? Jakie macie ew. opinie? Więcej na: peedalarm.pl/"]http://[ciach]peedalarm.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Lewy, to coś podobnego do POI w nawigacji, porównuje Twoją pozycje z bazą radarów. Te ostatnio zgłoszone stają się miejscami gdzie potencjalnie mogą stać następnego dnia. (nawet za godzinę) Czyli masz ostrzeżenie a w krzakach pusto. :) Druga sprawa to sposób zgłaszania nowego radaru, który widzisz. Moim zdaniem to kompletnie poroniony pomysł. Jak myślisz ilu kierowców poda lokalizację tego samego radaru przez kilka minut Przyjmijmy że natężenie ruchu duże i będzie to 3. Ilu z nich poda dokładnie te same namiary na radar (współrzędne) Przypuszczam że nikt. I mamy w bazie 3 nowe radary na 100 metrach tego samego odcinka drogi, pomimo ze jest tylko jeden. Skąd to przekłamanie, wiadomo wysyłane z komórki w czasie jazdy. wg mnie to taki sposób na zarobienie dodatkowych pieniędzy przez kogoś obrotnego i wprawionego w marketingu. (mydleniu oczy naiwnym) Oczywiście dochodzą jeszcze koszty utrzymania połączenia które płacisz operatorowi (WAP GPRS) Zaznaczam, że to moje, subiektywne spostrzeżenia i mogę być w błędzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi