Godzik Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Witam mam następujący problem otóż kostka od świateł przy bezpiecznikach w silniku (kostka na zdjęciu) nie moge jej wyciągnąć tak jakby sie zablokowała starałem sie podważyc ten cypelek śrubokrętem ale kostka ani drgnie do góry. Kiedyś jak ją odłączałem jeden pin był w nim nadpalony plastik czy jest możliwe że tak przytopiło ten plastik że trzyma tą kostke i temu nie moge jej wyciągnąć? Jeśli macie jakieś pomysły to bardzo prosze o pomoc musze dostać sie do tej kostki ponieważ lewe światło mijania mi nie działa (miewałem tak pare razy i wystarczyło kostke wyciągnąć i przeczyścić ten nadpalony pin) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 25 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Dokładnie dzisiaj miałem to samo. Jedno światło nie świeciło. Kostki nie mogłem wyciągnąć. Po wyciągnięciu okazało się że się zgrzała z obudową. W dwie osoby wyciągneliśmy ją siłą. Jeden ściskał zabezpieczenie drugi podważał śrubokrętem po bokach kostki. Okazało się, że dwa złącza się stopiły. Część kostki została w obudowie - zgrzała się z nią. Po wyciągnięciu wyczyściłem styki, zabezpieczyłem wazeliną techniczną i na razie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzik Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Tylko jak na silę cisnąłem kostkę to bałem się, że ją wyrwę i przy mocniejszym pociągnięciu było słychać charakterystyczny dźwięk łamanego plastiku Edytowane 25 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 dzwięk łamanego plastiku Niestety plastik się zgrzał i teraz musi pęknąć aby wyciągnąć wtyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzik Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 No tak jak kolega napisał dzisiaj wyrwałem kostke udało mi sie to dopiero kombinerkami i jest potopiona.narazie światła działają ale kostka do wymiany. Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Ja mam gorzej bo kawałek kostki został w środku stopiony z obudową. Nowe kostki są na allegro, ale wyskubać stopioną kostkę z obudowy to będzie sztuka. Edytowane 25 Września 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzik Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ja znowu mam uszkodzony zaczep który trzyma kostke i dopiero zobacze co powie "spec" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Przeczytajcie sobie, jak ja sobie poradziłem z tym problem raz na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzik Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Aston76 kawał dobrej roboty, dzięki za poradnik myślę że skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ja w swojej megance już z 8 lat temu założyłem przekaźniki do świateł, żeby nie mieć tych kłopotów. Zrobiłem to bez ingerencji w instalację elektryczną samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Zrobiłem to bez ingerencji w instalację elektryczną samochodu. A jednak musiałeś ingerować w instalację, np poprzez zastosowania drugiej wtyczki do żarówek, podpięcie nowych przewodów. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Masz rację, ale ja tego nie nazywam ingerencją, bo nie rozcinałem żadnych przewodów. Dołożyłem nowe wtyczki do żarówek, przekaźniki z bezpiecznikami i w sumie ze 3 m przewodu. W każdej chwili mogę wrócić do poprzedniego stanu, bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi