ikar Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Witam, problem jak w tytule, na zimnym silniku pali od tyku. Jak silnik jest już ciepły, przy zapalaniu dłużej kreci rozrusznik i ma problem z załapaniem trzeba trochę gazu dodać i zapala. - Wymieniłem czujnik walu - dalej to samo - wymieniłem czujnik temperatury cieczy - dalej to samo, ale poprawiła się moc samochodu ma lepszego kopa (czujnik temperatury falował) - świece wymienione - dalej to samo - przepustnica wyczyszczona dalej to samo, - pompka paliwa wymieniona dalej to samo (miałem wrażenie jakby pompka nie trzymała ciśnienia ale problem pozostał) I kończą mi się pomysły. Ostatnio jak tak odpala na zimnym silniku od tyku, to obroty silnika idą na ponad 2000 obrotów, po ruszeniu pedałem gazu spadają na około 1100. Jak tak obroty szaleją to w starszych silnikach np.1.6 16V był problem z silniczkiem krokowym. Tutaj takiego instrumentu nie ma. Wskazywałoby znowu na przepustnice. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Więc proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 3 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Czy CLIP pokazywał jakieś błędy? 1.6 16v był problem z silniczkiem krokowym. Tutaj takiego instrumentu nie ma. Tutaj też jest silnik krokowy uruchamiający przepustnicę, tak jak w silniku 1,6 16V K4M (nowszym). Zresztą jest ta sama przepustnica co w F4R 2.0 16V. Edytowane 29 Września 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frt Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Witam wszytkich. Czy problem się rozwiązał? Parę dni temu kupiłem meganke f4r 770 z 2005, i dziś zauważyłem podobny problem. Na zimnym silniku odpala pięknie, zaraz po zgaszeniu też. Jednak jak auto stanie na godzinkę to po odpaleniu obroty spadają do 500 a potem do 0 i silnik gaśnie. Po ponownym odpaleniu i delikatnym muśnięciu gazu, wszystko wraca do normy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Na ciepłym zaraz po zgaszeniu też ładnie palił. Wtryski do sprawdzenia, prawdopodobnie leją. Auto masz używane z przebiegiem znacznie wyższym Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Po ponownym odpaleniu i delikatnym muśnięciu gazu, wszystko wraca do normy... Czy podczas odpalania słychać jakieś nietypowe dźwięki? Edytowane 29 Listopada 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en 57 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Mi tak robił, ale i na zimnym i na ciepłym, po wymianie świec problem ustał. Również lekkie przygazowanie utrzymywało pracę. Sprawdź świece jak wyglądają, gniazda świec czy suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam, problem rozwiązany, sprawdziłem jeszcze ciśnienie w cylindrach było ok po 12,5 Bara, lecz problemem były 2 wtryski które lały.Meganka już pięknie chodzi i nie ma problemów, Dziękuje Wszystkim za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Mechanicy u Ciebie; są 100 lat za murz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi