Luktech Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z radiem - pojawiają się co jakiś czas szumy, zakłócenia. Nie ma znaczenia, czy silnik włączony, czy nie. Mam 2 anteny - chyba. Jedną na dachu i jedną nadrukowaną na szybę tylną. Zakłócenia pojawiły się nagle od jakiegoś dnia - około tygodnia temu. Co ciekawe, radio gra, jak odłączę wzmacniacz - który jest na klapie tylnej pod szybą i odkręcę bacik anteny. Dodam jeszcze, że lała mi się woda przez 3 światło stopu. Może to tam gdzieś dostała się woda i coś skorodowało? Proszę o pomoc, bo nie wiem od czego mam zacząć. Dodano: 01 paź 2016 - 12:54 Dodam jeszcze, że zakłócenia pojawiają się co około 1 - 2 minuty przez czas kilku sekund Edytowane 3 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Miałem kiedyś podobny problem z radiem, po długich poszukiwaniach przyczyny tego stanu okazało się, że zakłócenia powoduje chińska ładowarka do telefonu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luktech Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Mam ładowarkę w aucie, lecz z niej nie korzystam. Raczej powód jest inny. Po prostu trzeszczy co jakiś czas tak jakby w "tle" Dodano: 09 paź 2016 - 22:07 A wie ktoś po co są te 2 anteny? Jedna na dachu i ta druga, niby nadrukowana na szybę? Dodano: 16 paź 2016 - 20:28 Witam Ostatnio odkryłem, że gdy auto stoi - radio gra dobrze. Problem pojawia się, gdy ruszam. Możliwe, że na wybojach coś nie łączy? Dodano: 27 gru 2016 - 21:12 sprawa rozwiązana - pomogła wymiana wzmacniacza - tego w tylnej klapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 @Luktech brawo za determinację i dzięki za info o tym co było przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi