Kiler11 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Witam, mam taki mały problem w moim aucie Grand Scenic 3. Podczas jazdy powyżej 70 km/h, jak się uchyli szybę, to zamiast muzyki z głośników wydobywa się jedno wielkie trzeszczenie. Dodam, że tylko przy uchylone szybie, obojętnie której, auto jest na gwarancji ale Renault wypięło się, stwierdzili po trzech próbach naprawy, że to standard. Miałem z 15 samochodów i o takich standardach nie słyszałem, proszę o pomoc. Dodano: 12 paź 2016 - 16:52 Poniżej olewcza odpowiedź z Renault Polska na moją reklamację (to co by było gdybym kupił cabrio renault) Szanowny Panie, ubolewamy z powodu dyskomfortu. Uprzejmie informujemy, że w sprawie zgłoszenia kontaktowaliśmy się niezwłocznie z serwisem RRG Puławska. Jak wynika z uzyskanej informacji zwrotnej, temat jakości emisji dźwięku radia był diagnozowany i nie stwierdzono wad ani odstępstw produktu od standardowego działania. Opisywana przez Pana sytuacja może wynikać z naturalnej degradacji akustyki na skutek dynamicznych zmian ciśnienia podczas jazdy z otwartymi szybami. Wg serwisu, po domknięciu szyb słyszalność jest prawidłowa. Serwis nie stwierdza zasadności jakichkolwiek ewentualnych interwencji technicznych w kompletację sprzętową zestawu audio zamontowanej w samochodzie wg definicji producenta. W sprawie ewentualnych szczegółowych wyjaśnień, do Pańskiej dyspozycji jest bezpośrednio serwis.autoryzowany Renault. Edytowane 12 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 nic takiego nie mam :( wstyd mi za Reno Polska, że w dobie tak wielkiego wyboru samochodów rożnych marek gardzą na zgłaszane usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie można również jechać z otwartymi szybami i jest ok. Ta odpowiedź to jakaś kpina ze strony Renault. Weź od nich jakieś auto demo i niech ci pokażą czy to jest standard we wszystkich autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler11 Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Czy scenic 3 jest może wyposażony w system redukcji szumu? Jak tak to gdzie może być umieszczony mikrofon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Mój były kierownik w Sceniku 3 miał podobnie, ale tam ASO od razu wymieniło głośniki i problem ustąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler11 Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A dasz mi może do niego namiar bo ja im nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Wymiany głośników dokonywało ASO Renault w Inowrocławiu, znają sprawę i podobno na wymianę głośników w S3 jest akcja serwisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiler11 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 A dasz radę zorganizować od niego adres tego serwisu w Inowrocławiu dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 To żadna tajemnica :) http://www.uni-car.pl/kontakt,7,l1.html (na samym dole telefony do oddziału w Inowrocławiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi