kaczor25022 Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Witam, od kilku dni posiadam Megane III ph I z 2010, w momencie zakupu na clipie wiedziałem że nie działa przedni czujnik parkowania (wewnętrzny lewy). Innych błędów w komputerze brak. Moje pytanie brzmi czy z tego powodu nie działają też czujniki tylne? Podjechałem autem do przeszkody na około 20 cm, więc powinno być słychać dźwięki podczas zbliżania się do auta z tyłu, a tu absolutna cisza, słychać tylko dźwięk kontrolny po wrzuceniu wstecznego. W menu w liczniku wyłączyłem przednie czujniki, bo mnie denerwowała kontrolka z serwisu, ale tylne pozostawiłem włączone. Kontrolka zniknęła a czujniki nadal nie działają. Edytowane 24 Października 2016 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Do momentu kiedy nie wymienisz czujnika to chyba nie będzie działać mimo, ze przód wyłączysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Wygląda na to że jest tak jak pisze karolaa. Chociaż np w Oplu Zafirze B jak wyłączysz przód to tylne działają mimo uszkodzonego któregoś z czujników z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor25022 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Właśnie tak myślałem i faktycznie tak podobno jest, że wystarczy jeden czujnik zepsuty to cały układ parktronic nie działa, czujnik zamówiony teraz czekać i wymienić, napiszę po wymianie czy zadziałał prawidłowo. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Po wymianie wszystko wróciło do normy, czujniki działają. Edytowane 29 Października 2016 przez kaczor25022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi