murgal Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Cześć, szukam wmiarę bezinwazyjnego podłączenia rejestratora do Megane III, w skrzynce bezpieczników znalazłem takie miejsce - bezpiecznik zapalniczki, wtedy zasilanie będzie po zapłonie itd. Kupiłem taki bypass aby się ładnie w niego wpiąć: Bezpiecznik F3 (dla potomnych, pierwszy poziomy z prawej od dołu), ale gdzie tam znajdę masę w okolicy skrzynki? (zdjęcie z forum, strzałka pokazuje bezpiecznik od oświetlenia bagażnika, nie istotne w mojej sprawie) Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Masa w skrzynce jest, bo potrzebują tego cewki przekaźników. Weź próbnik napięcia i szukaj na dostępnych pniach. Jak znajdziesz upewnij się że jest to właściwa masa nie przez rezygnację np. żarówki. Jeżeli nie znajdziesz to weź z za puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Puszka bezpieczników wisi na metalowym stelażu deski rozdzielczej, można się do niej dopiąć. Jak zdejmiesz plastik z boku konsoli to dostęp masz idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Tak też właśnie zrobiłem, boczek zdjąłem i bez problemów w śrubę się wpiąłem. Dzięki. Jeszcze ciekawostka - na pinie np. zapalniczki napięcie jest nawet na zamkniętym aucie, dopiero po około 1 minucie napięcie znika. Zajeło mi dłuższą chwilę by to ogarnąć. Edytowane 13 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi