Adelajda1 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Witam, nie grzebałem w swoim aucie jeszcze na tyle aby znaleźć jakiś sposób żeby ściągnąć konsole środkową razem z panelem klimatyzacji, dlatego zgłaszam się z prośba do was forumowicze o pomoc. Mianowicie potrzebuje jakichś informacji na temat rozbiórki tych elementów, od czego zacząć itp.. Ogólnie rzecz biorąc to chcę sprawdzić czy linki od nawiewów (pokrętło od zmiany rodzaju nawiewu) siedzą w odpowiednim miejscu, bo pokrętło samo z siebie można odkręcać ale nic się nie dzieje, tak jakby ta linka nie była zamocowana. Możliwe że winę ma mocowanie po stronie mieszalnika, więc prosiłbym też o wskazanie gdzie go mogę szukać. Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Po pierwsze musisz ściągnąć plastik nad schowkiem (jest na zatrzaski - o ile pamiętam jest ich tam 3) zacznij od strony prawych przednich drzwi. Potem plastik obudowy panelu nawiewu, radia, zapalarki, przycisku start/stop, zacznij od spodu poniżej wejścia na kartę i stopniowo w górę, gdy będziesz na górze po lewej stronie za kierownicą również jest kawałek takiego plastiku, taki chropowaty jak reszta tapicerki, jest on połączony razem z tą kratką, podumaj troszkę wszystko jest na zatrzaski, potem odpinasz zapalare i start/stop i po problemie. Radio jest umieszczone na wcisk natomiast panel nawiewu na śrubach torx o ile pamiętam, przynajmniej tak jest u mnie. Tyle wiem ze swojego doświadczenia pozdro jak coś to pisz postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi