mrarek Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Takie pojęcue jak "rękojmia" dla osoby fizycznej nie istnieje już kilka lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Zamiast pisać takie rzeczy wystarczy skorzystać z internetu ; Rękojmia lepsza niż gwarancja Na czym polega rękojmia? Edytowane 14 Listopada 2016 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Od 2003 roku (twój link) trochę zmieniły się przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Ostatnie wpisy są z 13.11.2016, a Ty wciąż swoje !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Staram się zgłębić temat, ale: ARCHIWUM Autor: Anna Suchta | Dodano: 2003-06-23 00:00 Rękojmia lepsza niż gwarancja Edytowane 15 Listopada 2016 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorz Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Do ASO najlepiej oddać pod pretekstem, że chcesz zostawić samochód w rozliczeniu w danym salonie, wtedy jest naprawdę gruntowny przegląd. Koszt 200 zł jakieś 8 lat temu, jeżeli nie decydujesz się na zostawienie samochodu za 40% wartości rynkowej. Wiem z doświadczenia. A w tym samym aso jak jedziesz na przegląd w ramach gwarancji to wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) sam sobie zrobie off topa, bo potrzebuje szybkiej odpowiedzi a widze ze troche ludzi sledzi watek. Prosze moderatora o nie usuwanie teog jednego offtopa. Kwestia rozrządu do Megane 3 przejrzałem wiele postów i mam mętlik. Jako że wymienili mi pompe paliwa (jak nietety wiadomo z tego watku) musze wymienić tzn jest to wielce wskazane pasek rozrzadu ale samego paska nie ma sencu jak zbliża mi się deadline jesli chodzi o rozrząd (6 lat w marcu 2017) stąd szybka decyzj na wymiane, całego rozrządu. Miałem to robic w serwisie w którym wymienili mi te pompa paliwa , miałem już wycenę robioną we wrzesniu 1100zl z pompą wody, paskiem osprzetu i płynem chłodnicnzym i robocizną na oryginalnych częściah Renault. Z tą pompą paliwa to już sam nie wiem co o nich myśleć, generalnie wzbudzają moje zaufianie jak jestem u nich na miejscu i rozmawiam F2F, ale być może zdecyduje się na wymiana w warsztacie znajomego kolegi, tylko on nie wiem czy ma dostęp do oryginalnych części Renault czy nie, ale ich nie proponuje. Stąd moje pytanie czy cały rozrząd to co wymieniłem wyżej na SKFie będzie ok, czy szukać jakiejś innej konfiguracji.... Edytowane 15 Listopada 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorz Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Ja bym wymienił w tym samym warsztacie, bo jak coś będzie nie tak z pompą to mogą powiedzieć "to przez to, że inny mechanik źle rozrząd zrobił". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Rozrząd cały Gates będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Może być. Tu masz w oryginale: http://allegro.pl/rozrzad-pompa-1-5-dci-megane-iii-scenic-iii-orygin-i5235387288.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) A czy właśnie oryginału dla Renault nie robi Gates? Mechanik proponuję rozrząd SKF lub INA pompę KWP Edytowane 16 Listopada 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Oryginał robi gates :) Jeśli nie zależy Ci na logo renault na pasku to kup gates, będzie tańszy a praktycznie to samo masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Czy nie było jakiś czas temu afery z podróbkami GATESA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Propozycja warsztatu, rozrząd INA, pompa KWP plus pasek osprzętu, płyn chłodzący łącznie 930zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 jak na warsztat to chyba OK. Dla mnie drogo, ale zależy jakiego kto ma mechanika :) Niektórzy polecają wymienić przy okazji napinacz paska osprzętu... bo ten tez się zużywa... kolejne 200+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi