eyf1992 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Witam. W bliższym czasie planuję w mojej Megane III wymianę standardowych 13` wraz z tweeterami na jakieś 16` z tweeterami. Dodam, że będę również wygłuszał prawe/lewe drzwi na przodzie. Wymieniałbym sam przód, tylne drzwi bym odpiął, czyli grałby sam subwoofer w bagażniku + przednie drzwi z gwizdkami na podszybiu. Kwestie montażu 16 w drzwiach już mniej więcej ogarnąłem, potrzebuję dystansu 8 mm. Teraz pytanie do Was, potrzebuję jakichś głośników 16 + tw. na przód co zagrałoby sensownie (miałem kiedyś 16` Hertz'y lub Helixy, nie pamiętam dokładnie, grało dość miło, ale strasznie syczały, dlatego odpadają) możecie coś polecić do 500 zł ? Głośniki będą podpięte bez wzmaka (wiem, nie będzie jakiegoś efektu WOW, ale na pewno będzie to lepsze niż dedykowane 13`) Najlepiej byłoby, gdyby syczki pasowały w otwór w podszybiu, ewentualnie jeżeli nie, to mógłbym trochę pogrzebać, żeby umieścić tam sprzęcik. Czekam na jakieś wskazówki, sugestie, pozdrawiam. Edytowane 13 Listopada 2016 przez eyf1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 polecam głośniki Audio System, możesz kupić je od użytkownika hornhagen na allegro. a tu masz filmik gdzie pokazana jest różnica w dźwięku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Ciekawa opcja, aczkolwiek nie wiem czy nie będą za mocne pod samo radio fabryczne, czekam na dalsze opinie ;) z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Będą miały zapas mocy. Sprawność tych głośników jest o 2dB lepsza niż HERTZow co znaczy, ze grają dużo lepiej i głośniej. Napisz na forach sobie, pooglądaj na youtube filmiki z tymi głośnikami. Ludzie nawet w BMW Harmana Kardona zmieniają na te głośniki bo gra lepiej... Nie namawiam, ale chłopak, który zęby zjadł na głośnikach potwierdził, ze w tej cenie lepszego coś ciężko znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draco_krk Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 O którym modelu Audio System piszecie? Mx165, M165 czy R165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Wnioskując po filmiku z YT, Karola chyba poleca Audio System M165, aczkolwiek nie jestem pewien, poczekajmy na odpowiedź z jej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi