nero84 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witajcie, piszę do was bo niestety nie mogę sobie poradzić z problemem - ani dwóch innych mechaników. Megane II 1.6 benzyna 2005 rok. Sytuacja wygląda tak - gdy auto długo postoi np. po nocy, rano gdy jadę po odpaleniu auto jak by słabo reaguje na pedał gazu, jak by było trochę przymulone a gdy dojadę akurat do skrzyżowania i wrzucę na luz potrafi zgasnąć. Potem po odpaleniu już jest ok i przez cały dzień nie ma problemu. Dzieje się to tak jak zaznaczam przez pierwsze 500-700 metrów od odpalenia zimnego silnika po długim postoju. Co było już zrobione: - sprawdzone parametry na komputerze w serwisie i u mechanika w prywatnym warsztacie - brak zastrzeżeń - dla pewności zmienione oprogramowanie w komputerze podczas wizyty w serwisie - przeczyszczona przepustnica - wymieniony rozrząd - wymienione wszystkie cewki zapłonowe - wymienione wszystkie świece - wymieniony filtr powietrza Jedyne co mi w tej chwili przychodzi na myśl to pompa paliwa - ale tak jak mechanicy mówią na komputerze nie widać błędnych wskazań, po za tym problemy były by cały czas a nie tylko w tej jednej chwili na zimnym silniku. Jakieś porady? bo ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja miałem taki sam problem i pomogła wymiana elektrozaworu sterowania KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nero84 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz jaki koszt? czy trzeba ściągać rozrząd? Regulamin pkt. 5.7, 5.13 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 29 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Płaciłem coś koło 350 zł. Znajduje się on obok korka wlewu oleju przy cewce, przykręcony jedną śrubką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nero84 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz czy po wymianie coś trzeba ustawiać w kompie? bo tak myślę że może sam bym to ogarnął... Regulamin pkt. 5.7, 5.13 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Dodano: 30 lis 2016 - 13:33 Czy ktoś może mi potwierdzić, że wystarczy sama wymiana? Czy coś trzeba jeszcze w kompie grzebać? Edytowane 29 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Nic nie trzeba grzebać, wyciągasz stary elektrozawór, wkładasz nowy i ruszasz w drogę. Na forum znajdziesz mega obszerny temat związany z tym zaworem, dowiesz się tam jak go sprawdzić i ewentualnie naprawić (czasem się da) żeby może zaoszczędzić na zakupie nowego. Edytowane 30 Listopada 2016 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nero84 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Panowie rewelka. Po wymianie elektrozaworu nie to samo auto :) skończyły się problemy z gaśnięciem a dodatkowo autko dostało wigoru :) dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi