Marek1288 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Witam jestem tu nowy wiec chciałem się przywitać i zapytać o kilka rzeczy ;-) /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Niedawno kupiłem Renault Megane II z 2003r. Wszystko ok tylko kila rzeczy nie działa: 1 Nie palą się światła postojowe oraz lewe światło krótkie i mam pytanie czy drogi jest zamek do bagażnika... Prosiłbym was o pomoc z tymi światłami bo tak nie mogę jeździć, słyszałem że może to być kostka, ale ja nie wiem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Pozdrawiam Marek Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Np poszukaj tutaj:Mój odnośnik, a jeszcze dokładniejMój odnośnik Zamek poszukaj na allegro, ok. 50zł, jeżeli uszkodzony jest zamek, a nie wiązka (częsta przyczyna niedziałającego zamka). Edytowane 3 Grudnia 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dzięki zaraz poczytam i myslę ze uporam się z tym problemem ( to chyba częsta awaria ? Tak ?) Wiązka jest dobra tylko zamek jakby nie dołapuje widziałem na allegro nowy za 140 zł... I nie wiem czy kupić używke czy nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) jakby nie dołapuje Jeżeli trzaskasz, a nie zamyka, natomiast jak włożysz zamiast zatrzasku np, śrubokręt i się wtedy zamek zamyka, to też jest objaw przerwanej wiązki. Jak już będziesz pewny, że to zamek, to kupuj używkę, aż tak się nie psują. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Jeżeli trzaskasz, a nie zamyka, natomiast jak włożysz zamiast zatrzasku np, śrubokręt i się wtedy zamek zamyka, Tak jest jak włoze srubokret to wtedy działa czyli to wiazka tak ? I ile by taka wymiana kosztowała Bo ten zamek nie dociagał przygniatam i nic nie wiem sam Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Marek1288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Szczerze napiszę, żeby być pewnym czy zamek, czy wiązka, musisz zdemontować zamek i przyłożyć napięcie do silniczka zamka i sprawdzić czy działa. Jeżeli silniczek działa, to wtedy gdzieś nie łączy wiązka od zamka i silnik przed zamknięciem nie ustawia odpowiednio "zapadek" w zamku (podczas otwierania zapadki pozostały w pozycji otwarte). Nie wiem który przewód (do zamka przychodzi kilka), tylko wiem, że miałem tak samo, tzn. zamek nie zamykał (śrubokrętem tak) ale po ruszeniu wiązki zamykał. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zazwyczaj to któryś z cienkich czarnych przewodów masowych (czasami kilka na raz) w gumowym przelocie pomiędzy karoserią i klapą. Lubią się łamać od wielokrotnego otwierania i zamykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jeszcze mam jedne pytanie jak wyjmę akumulator to czy coś się stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Nic się nie stanie złego. Wykasuje ci się komputer, zegar i radio (jak fabryczne) będzie chcieć PINu. Dodatkowo będziesz musiał przyuczyć szyby. Jeszcze jak masz ESP/ASR to na początku, dopóki nie zrobisz paru metrów, może pokazywać błąd. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) A jaki pin do radia z kad moge to wziasc ? I jak przyuczyc te szyby ? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Żeby przyuczyć szyby zamknij szybę i trzymaj przycisk przez dziesięć sekund (na zamkniętych oknach). Co do pinu to jak masz oryginalną dokumentację samochodu to powinna być naklejka na instrukcji, jak nie to spróbować czytając w tym temacie: Mój odnośnik, lub w serwisie. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 A wiesz może ile trzeba płacić za taką usługę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) ale cudujesz z tą listą prekodów. (Jeszcze gdyby była pełna, co udowodniłem w następnym poście, to nie było by dyskusji....) Łatwiej i szybciej o kod zapytać w odpowiednim temacie na forum, zastosować generator kodów dostępny na forum, czy nawet którąś z poniższych aplikacji na Androida, dostępną za darmo i na zawsze w sklepie googla. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.renaultradiocode.obdhightech.radiocodeunlock.renaultradiocode.renault.code.calculator https://play.google.com/store/apps/details?id=oht.versionnew.radiocode.renault.renaultradiocode.radiocoderenaultnew https://play.google.com/store/apps/details?id=it.alessandrolanghi.renaultradiocode W Aso czasami taka usługa była płatna 50 zł. Trzeba jednak w każdym przypadku tam podjechać i okazać dowód rejestracyjny auta. jeśli jednak radio zostało zmienione przez kogoś pomiędzy opuszczeniem fabryki a obecnym właścicielem to i tak na nic taka wyprawa i koszty. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1288 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Wielkie dzięki za pomoc i jeszcze ostatnie pytanie jak mam na wyświetlaczu temperaturę i jest -36 to trzeba czytać 3.6 Czy czujnik nie działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Raczej nie działa czujnik,u mnie pokazuje tylko całe stopnie. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi