f1e Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam, Chciałbym zapytać czy istnieją jakieś dobre sprawdzane katalizatory do silnika 1.6 16V 110PS?. Mam niestety Kata do wymiany (uszkodzony mechanicznie) i zastanawiam się do zrobić czy kupić używkę za 200-300zł czy lepiej dołożyć i kupić jakiś zmiennik - jednak tego nie polecają mi tłumikarze, stąd ten temat;). Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 I co wybrałeś? Mam też kat do wymiany i podobny dylemat jak Ty ;-) Możesz jakieś linki/namiary podrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek2010 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam, ja u siebie wstawiłem zamiennik w normie Euro4, do pojemności max. 1.8L. Po tygodniu jazdy - wszystko pięknie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jesteś w stanie Maciek2010 podać jakieś namiary na ten zamiennik? Nazwa czy coś podobnego? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja kupiłem używany kat za 120zł i został wymieniony. Wszystko po 5k km w porządku. Zamiennika mi żądna z firm, które są w mojej okolicy nie polecała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Mi właśnie też nie poleca nikt zamiennika. Jak ktoś będzie miał z Was katalizator do megane 3, 1.6, 110KM to chętnie przygarnę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enrop Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam, podpinam się pod temat. Już na etapie kupna wydech wydawał mi się trochę głośny. Sprawdziłem szczelność i jest ok, ale po odpaleniu na zimnym słychać taki metaliczny dźwięk. Kat jest na miejscu, ale na moje jest trochę za głośno. Mam ochotę porównać z kimś kto posiada taki sam silnik. Druga sprawa to drgania układu wydechowego, czy tam jest jakieś złącze elastyczne, czy wszystko stanowi jedną całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi