murgal Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Cześć, mam mały problem z hands free w drzwiach kierowcy, mianowicie po chwyceniu klamki muszę poruszać palcami koło okienka dopiero drzwi się otwierają, przy drzwiach pasażera od razu po włożeniu ręki wszystko się otwiera. O co może chodzić i jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Zaparowana, zawilgocona fotokomórka. Poczytaj o tym szerzej w dziale MII Są tam porady jak się do niej dostać. A czy 2 krotne pociągnięcie klamki otwiera te drzwi bez problemu? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Nie, mogę szarpać za klamkę milion razy i tak się nie otworzą...Możesz podrzucić jakieś info gdzie znajdę coś więcej? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Z tego co się orientuje w moim przypadku chyba padła antena... Gdzie ją znajde? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jeszcze możliwe że to ten awaryjny guzik który wciskany jest przez klamkę, może on być wciśnięty cały czas... Bo antena chyba działa, położyłem kartę w okolicach nie działjących drzwi kierowcy i podeszedłem do pasażera - samochód się bez problemów otworzył. Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 O ile dobrze pamiętam po drugiej stronie foto jest ten mikroprzełącznik od otwierania klamką, więc dalej foto jest podejrzana. Antena raczej się nie psuje, przycisk w klamce to i owszem ale w Mii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Do łącze się, ponieważ też mam ten problem, nie jest to takie uciążliwe bo więcej razy otwiera się w miarę za pierwszym podejściem, ale czasem świruje i otwieram drzwiami tylnego pasażera (może to zależy od pogody, nie wiem). Na początku była tragedia co chwile to samo, wymieniłem baterie w pilocie, zaczęło kumać lepiej, choć jak pisałem lubi zaświrować i muszę paluszkami postukać w czujnik, ale po wymianie baterii jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się, żebym musiał ingerować drugimi drzwiami. Nie chcę mi się w tym grzebać bo dużo roboty,a w sumie to głupota, chyba, że naprawdę komuś zdarza się to dość sporadycznie. A i dodam, że reszta drzwi również działa na strzała, tak mi się wydaje bo rzadko ktoś otwiera inne drzwi niż kierowcy przede mną. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) No właśnie fotokomórka też podejrzana... Cholera wie. Jedzie do mechanika w środę będzie walczył. Podobno jak fotokomórka nie działa to szarpnięcie dwa razy klamki powinno otwierać drzwi - więc stawiam że mam uwalony ten przycisk co aktywuje "awaryjne otwarcie bez fotokomórki" i jest wciśnięty cały czas, gdzieś czytałem że komuś się takie rzeczy właśnie działo przez wciśnięty ten mikrostyk. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez murgal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ten przycisk od otwierania 2 razy klamką jest właśnie module fotokomórki. http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__st__273 A przycisk w klamce sprawdź czy zamyka auto i będziesz znał jego kondycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Przycisk w klamce zamyka... Edytowane 3 Stycznia 2017 przez murgal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Tym pseudo reflektorem się nie przejmuj. Układ poprawnie działa także bez niego. Sam moduł foto pewnie taki sam jak w Mii. Różnice są, czy strona lewa lub prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) No i teraz padło też od strony pasażera chyba :D Grubo ;) Możliwe jest że gdzieś jakiś centralny Edytowane 3 Stycznia 2017 przez murgal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi