Michał80 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam, Przyglądałem się ostatnio bliżej pakietowi GT z Megane II ph II zastanawiając się czy da się go zaszczepić do Grandtoura. Zderzak przedni: Spoiler 3 -częściowy od dołu i od strony nadkoli mocowany na wkrętach do zderzaka. Od góry ma plastikowe mocowania na które trzeba by było robić dziury w zderzaku. Wydaje mi się że powinno pasować bez większych kombinacji. Ewentualnie jedyne nad czym się zastanawiam to czy robić dziury w zderzaku, czy przykleić na kleju. Dokładki na progi: Gdzieś doczytałem że Grandtour ma inny rozstaw osi niż hatchback więc zakładam że trzeba by je był przedłużyć o kilka centymetrów. Czy ktoś przerabiał ten temat? Proszę ewentualnie o inne spostrzeżenia, lub sugestie. Najpierw pytam, sam chciałbym się zabrać za cześć praktyczną na wiosnę. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakow84 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) HEj dopiszę się do tematu jestem z Krakowa i też chciałbym coś zmienić w stylizacji auta na razie zacząłem od wnętrza jak będziesz coś wiedzieć daj znać. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dziękuję wszystkim za wkład merytoryczny w temat Brakuje mi jeszcze jednego elementu pod zderzak, ale już nie mogłem się dłużej powstrzymać żeby nie założyć tego co mam na auto (jakby ktoś miał brakujący element od strony kierowcy to chętnie odkupię). Z bliska niestety trochę traci ze względu na średnią fachowość montera, ale robiłem taką operację sam i do tego po raz pierwszy (może kiedyś poprawie jak mnie najdzie wena). Dla zainteresowanych wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwfreak Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Kraków here xD Wiecie może czy jak kupię progi z 3D HB to podejdą do 5D HB? Niby rozstaw osi ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Podejdą, sedan i kombi mają o 6 cm większy rozstaw, ale pomiędzy 3, a 5D nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwfreak Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @Michał80 Dzięki. A jeszcze pytanko. Błotniki też musiałeś wymienić czy zostały oryginalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Ja swoje listwy nakleiłem, także żadnych dziur nie robiłem, ani nie wymieniałam błotników, czy progów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Bardzo, bardzo ładnie prezentuje się maszyna! Nie przekombinowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Szkoda że nie pokusiłeś się o pełny zderzak GT - inne kratki i listwy w kolorze oraz tylny dyfuzor pod 2 rury, ale mimo to wygląda fajnie Felga ASA AR1 18"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wiadomo że cały przedni zderzak od GT byłby najlepszym rozwiązaniem, ale to już z lakierowaniem bym wyszedł około 1k pln, a to już sporo. Z tyłem raczej nie będę kombinować bo przeszczep pakietu gt to już by była większa rzeźba. Felgi to asa tak. Robią nawet lepszą robotę niż pakiet gt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matizek Opublikowano 9 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Trochę odświeżę temat, kolego co dokładnie robiłeś w Megi, żeby uzyskać taki efekt? Sprezyny obnizajace czy gwint? Jaki rozmiar opon? Masz dystanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi