tomi85 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Hej, od jakiegoś czasu borykam się z problemem samoistnego zamykania / otwierania drzwi :/ Zazwyczaj się to dzieje kiedy wchodzę do samochodu lub wychodzę i drzwi są otwarte i wówczas następuje próba zamknięcia / otwarcia drzwi ( centralny zamek ). Czy ktoś miał już z tym do czynienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja tak miałem, gdy zamontowałem Yatoura. Wg sprzedającego był walnięty, ale wybrałem zwrot kasy. Pytanie: coś było grzebane przy elektryce ostatnio? Mechanik coś robił z czymkolwiek? Elektryk? Jakieś dodatkowe gniazda w kabinie, wymiana bezpiecznika? Ewentualnie jeszcze może to być karta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 nie.. nic ostatnio nie było tam kombinowane... jeden kolega mi powiedział, że to może być zwara w kostcę R... coś tam :D bo nie pamiętam. Aby ja wyciągnąć i przeczyścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Jeżeli masz system hands free to wg mnie: Typ pierwszy - "siada" ci mikrowłącznik w klamce. Wilgoć, uszkodzenie mechaniczne, starość czy coś tam jeszcze powodują, że się zwiera i próbuje zamknąć drzwi. Dzieje się to tylko jak jesteś w zasięgu anten. Miałem tak u siebie (ponaciskaj dużo razy na każdy przycisk w klamce i zobacz czy jest różnica - nie gwarantuje skuteczności) Typ drugi - mało prawdopodobny - uszkodzenie wiązki w drzwiach (między drzwiami na kostkach R...) powodujących zwarcie tych samych przewodów co idą do mikrowłączników. Typ trzeci - uszkodzenie moduły UCH lub karty (nie pisałeś czy na obu kartach) - ten typ uszkodzenia tylko gdy niema systemu HF. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Tak, mam opcję hands free. I masz rację... nie sprawdzałem tego z drugą kartą. Dziś zacznę używać drugiej karty i zobaczymy czy nadal będzie występować ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manik Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mam bardzo podobną przypadłość w Megance którą niedawno nabyłem, auto wyposażone w system HF. Niestety nie doszedłem do tego skąd bierze się takie zachowanie. Faktem jest że system HF jest w totalnej rozsypce i dopiero będę wymieniał przełączniki. Najczęściej takie zachowanie (stuka zamek bez powodu i natychmiast odbija) pojawia się przy otwarciu drzwi pasażera, tylko wtedy gdy wcześniej auto było uruchomione, czym więcej pokombinuję w czasie postoju: wyjmowanie karty, zablokowanie drzwi itp., tym większe prawdopodobieństwo że wystąpi takie zachowanie. Nie zauważyłem jak na razie żadnego konkretnego powiązania pomiędzy tymi czynnościami, a zachowaniem zamka. Czasami potrafi strzelić zamkiem parę razy pod rząd, czasami w ogóle to nie występuje. Co ciekawe aktualnie używam karty BEZ hands-free i nawet wtedy występuje ten problem. Podobnie zachowuje się auto z pierwotną kartą z HF. Jeżeli ktoś miał podobny problem dajcie znać! Nie jest to jakoś mocno uciążliwe, ale denerwujący chochlik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tak, jak pisałem wcześniej, miałem tak samo, u mnie pomogła wymiana mikrowłączników w klamkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manik Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ok, dzięki! , to poczekamy na cieplejsze dni na naprawę i zobaczymy czy wróci do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi