SDTA Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam. Jakie powinno być napięcie ładowania w Megane III 2011r 1600cm / 100KM u mnie jest 13,6 V Wymieniłem akumulator na nowy 52 Ah 520 A prąd rozruchu na tydzień dobrej firmy. Oryginalny był 50 Ah. Mam wątpliwości czy w mojej Megance jest właściwe napięcie mierzone na klemach akumulatora i dodatkowo na zacisku + alternatora wynosi 13,6 V. Pomiar wykonywałem przy biegu jałowym i 2000 ob/min. Akumulator na pewno naładowałem . Miernik sprawdzony dobrej jakości. Proszę o pomoc szkoda by było uszkodzić nowy akumulator. Pozdrawiam SDTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dobrze jest. Ładowanie akumulatora jest sterowane przez komputer, ładowanie pojawi się gdy będzie taka potrzeba. Temat wielokrotnie poruszany na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) dokładnie ja również zakupiłem nowy akumulator i też pokazywał 13 z groszami, człowiek który mi sprzedawał akumulator mówił że coś jest nie tak z ładowaniem, dobrze że mam dobrego przyjaciela i mechanika zarazem który ma na ten temat pojęcie i sprawdził akumulator i był 100% naładowany i dlatego miernik pokazywał 13, bo nie potrzebował ładowania, kiedy potrzebuje akumulator ładowania, komputer sam steruje wtedy ładowaniem... Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi