zibi345 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Witam wszystkich Mam problem z moim radiem w samochodzie renault megane III przed liftem, a mianowicie od paru tygodni zauważyłem że zaczyna się pogarszać jakoś słuchanego radia, po około tygodniu później sygnał już praktycznie całkowicie zaniknął , radio jest słyszalne czasami w mieście, natomiast poza nim już całkowita cisza. ponadto od tego momentu przestało działać wejście AUX. Próbowałem zdemontować radio żeby podpiąć inne i zobaczyć czy to wina radia czy anteny badź wzmacniacza ale nie byłem w stanie odczepić anteny, czy wiecie może w jaki sposób zdjąć ten zatrzask na wyjściu antenowym? I czy może ktoś już miał taki problem i udało mu się go rozwiązać bądź udzielił by mi jakiejś rady ? z góry dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Jeżeli aux także przestał działać, to problem samego radia. Znajdź kogoś kto jest w stanie przypisać nowe radio, bo być może będzie miał również coś na podmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi345 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) No i wszystko się wyjaśniło. Pojechałem do ASO żeby postawili jakąś diagnozę i stwierdzili że nie miałem podpiętej kostki od wejścia AUX do radia, która znajduje się gdzieś w tunelu pomiędzy przednimi siedzeniami a tunel ten demontowali oni sami jakieś trzy tygodnie wcześniej gdy wymieniali linki hamulca ręcznego. Za zaistniałą sytuację przeprosili i nawet dali rabat na podpięcie pod komputer 50% :) A co do gubionego sygnału to stwierdzili uszkodzoną podstawę anteny przez co nie można ją było dokręcić i prawdopodobnie tutaj występuje problem. Więc w planach mam to wymienić i zobaczymy czy sygnał powróci. Dodano: 06 lut 2017 - 14:58 Dzisiaj wymieniłem antenę którą kupiłem za 50 zł i okazało się że to był strzał w dziesiątkę. Sygnał powrócił i radio pięknie odbiera wszystkie stacje bez żadnych zakłóceń :) Czas pracy ok 2 godzin . Najpierw zdjąłem boczne elementy na tylnich słupkach później tylne uchwyty znajdujące się na podsufitce i miałem już dostęp do samej anteny. Odkręciłem nakrętkę i założyłem nową antenę. Powodzenia z wymianą gdyby ktoś miał taki problem :) Edytowane 2 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi