Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane III Grandtour 1.2 TCe 115KM - ocena ogłoszenia

traczu

Rekomendowane odpowiedzi

Podjedź do warsztatu, który naprawia tylko renówki. W ASA sprawdź historie. Lub w necie jest facet, który Ci ją przyśle za 70PLN. Trochę kasy i czasu trzeba zainwestować. Fajnie gdybyś miał w otoczeniu kogoś kto ma podobne auto i lubi w nim grzebać. Takie rady i oko są bezcenne. Może ktoś z forum jest z okolic :)

To jest auto zapewne z wynajmu długo terminowego. Plusem jest to, że o ile sprzedający nie ma nic do ukrycia to dostaniesz do niego pełna dokumentacje i faktury z ASO. Każda wymiana żarówki wszystko w takim samochodach jest robione w autoryzowanym serwisie. Także można się umówić, jeżeli samochód Ci będzie pasował, bezpośrednio w ASO w Jaszpolu na oględziny.

Przebieg raczej prawdziwy choć niemały jak na benzyniaka. Zagadką jest jak długo ten silnik będzie w dobrej kondycji, mam ten rocznik ale niższy przebieg i też nie wiem jak długo będzie się bezawaryjnie sprawować. Stan ogólny wydaje się ok jak na ten przebieg ale nic nie zastąpi porządnych oględzin. Natomiast wyposażenie jest całkowicie zadowalające. Poza pomiarami grubości lakieru, dat szyb, dat pasów oraz wszystkich innych koniecznych czynności, dobrze bym się przyjrzał bagażnikowi, tzn. czy są wszystkie zaślepki nieruszane (woda może się dostawać albo hak mógł być). Używane 1.2Tce z krajową historią będzie najczęściej po leasingu lub wynajmie długoterminowym, tu nie mam zastrzeżeń. Też dobrze, że to wersja po lifcie. Ale może znalazłbyś coś z tego rocznika ale mniej jeżdżone.

Przebieg uważam, że jest normalny jak na auto po firmowe i raczej  świadczy o eksploatacji autostradowej. Lepsze 120 na rozgrzanym silnikiu niż 60 palone i gaszone co 5 km. Nie wiem jak ten silnik jest żywotny ale przebiegiem bym się raczej nie przejmował. Zawsze można wziąć przecież po niemieckim lekarzu z przebiegiem pewnie ok. 30-40 tyś. :D :D :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!