szymonella Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie tak jak w temacie. Auto nie pali, problem tego typu że najpierw walnęła pompa paliwa po wymianie wszystko ok ale parę razy auto zgasło i nie dało się odpalić jak już się udało to dojechałem do domu i teraz już ani rusz. Można kręcić i kręcić... Komputer pokazuje błąd wszystkich cewek a dokładnie na każdej cewce pisze zwarcie do masy lub przerwa w obwodzie. Dziwi mnie fakt że nagle na wszystkich cewkach ten sam komunikat. Co panowie poradzicie ? Motor jaki tam drzemie to 1.4 :) Edytowane 30 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Co panowie poradzicie ? Sprawdzić przewody idące do cewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Wyciągnij cewki i zaglądnij jeszcze do otworów ze świecami, czy nie masz tam wody lub oleju. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonella Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Sprawdź masz na myśli jak? Grzebałem co nie co i niczego niepokojącego nie zauważyłem, musiał bym je przedzwonić... inaczej. Schemat jakiś tych kabelków jak to wygląda ? Wszystkie idą do ECU? skąd bierze PLUS ? muszę mieć schematy bo każdy kabelek muszę sprawdzić ponieważ zastanawia mnie dlaczego komputer dosłownie wywala komunikat na każdej cewce zwarcie do masy. Czyli wychodzi że kabel plusowy gdzieś zwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Przedzwonić a schematy leża sobie na forum w dziale "Download". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonella Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Przedzwonione... kable wporządku. Co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 W ostatnim czasie nie myłeś silnika jakąś myjką ciśnieniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonella Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Nie było myte. Stał u blacharza, po pewnym czasie blacharz dzwonił że nie chce odpalić, stwierdził że pompa paliwowa i ponoć ją wymieniał więc nie zerkałem, auto chodziło po pewnym postoju nie chciało zapalić, czekałem z myślą że odpali, odpaliło przyjechałem do domu i tak od pewnego poranka już nie odpaliło. i pokazuje błąd wszystkich cewek. Edytowane 2 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi